ניתוח להוצאת כפתורים

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

21/02/2019 | 10:10 | מאת: אירה

שלום, מה הזמן המכסימלי שכפתורים יכולים להיות באוזן במידה ואין בעיה מעבר לכך שפשוט לא נופלים? בנוסף, האם יש אפשרות להוציאם לילד ללא הרדמה? תודה

שלום רב אין לנו כמנתחים שליטה על הזמן שהצינורית תשהה בתופית , בד"ר אנחנו מסבירים לחולה שהצינורית אומורה להפלט בטווח הזמן של עד שנה וחצי, באם לא נפלטת אנחנו נעדיף להוציא. באשר להוצאת הצינורית, אכן יש אפשרות להוציא ללא הרדמה כללית, אומנם העניין כרוך בכאבים ומאחר והפעולה קצרה על כן ברוב המקרים נעדיף בהרדמה כללית \ או סדציה. כמובן שלגיל הילד ומצב הצינורית יש חשביות בהחלטה

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת