האם ניוון מוקולרי הוא תורשתי?

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

04/07/2020 | 11:05 | מאת: טל

שלום רב, אמי ואחיותיה סובלות מניוון מוקולרי ברשתית ומקבלות זריקות כבר שנים. אווסטין לוסנטיס ועכשיו אילייה. חשוב לציין כי בתקופת ילדותן סבלו ממחסור תזונתי מתמשך. שאלתי היא האם המחלה נחשבת למחלה גנטית , מאיזה גיל כדאי להיבדק? האם ניתן לקחת משהו למניעה וכו? תודה מראש.

12/07/2020 | 15:23 | מאת: ד"ר נוימן הדס

הי יש נטיה משפחתית. חשוב להיבדק מגיל 50. לגבי מניעה- הפסקת עישון, ויטמינים רק במידה ומאבחנים ניוון מקולרי יבש בדרגה בינונית. דר נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות