ריפוי מחלת RP תורשתית?

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

01/03/2020 | 16:32 | מאת: שולי

האם יש פריצת דרך בריפוי RP?

09/03/2020 | 09:26 | מאת: ד"ר נוימן הדס

לגבי פיתוחים חדשים - קיים מחקר ענף בנוגע לריפוי גנטי (השתלה של וירוס הנושא על גביו עותק תקין של הגן). כרגע קיים טיפול גנטי המאושר בארה"ב ל- RP על רקע מוטציות ב- RPE 65 - זו צורה נדירה וחמורה של RP, המופיעה בילדות. . מחקר לגבי השתלות תאי גזע נמצא עדיין בשלבים ראשוניים יותר. כמו כן קיימים פתרונות לראיה מלאכותית בסיסית מאד, המיועדים לעיוורים.

29/01/2022 | 22:08 | מאת: מור

היי, האם יש התקדמות בטיפול של תאי הגזע?

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות