ריטניטיס פימנטוזה

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

07/06/2015 | 00:44 | מאת: אתי בן סימון

שלום, אובחן בבדיקת עיניים לבני בן החמש את המחלה. האם יש סיכוי שמדובר בטעות??? האם הוא יכול להגיע לעיוורון בשלב מוקדם של חייו?

12/06/2015 | 09:29 | מאת: ד"ר הדס נוימן

אתי שלום. על מנת להגיע לאבחנה מדויקת של רטיניטיס פיגמנטוזה או מחלה ניוונית תורשתית אחרת של הרשתית יש לבצע הערכה חשמלית של תפקוד קולטני האור ברשתית. בדיקה זו נקראת אלקטרורטינוגרם או ERG ונותנת מידע לגבי אופי הליקוי בתפקוד תאי הקנים ו/או המדוכים. בד"כ בגיל צעיר הבדיקה מתבצעת תחת סדציה (טשטוש).

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות