התעמלות בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/07/2001 | 15:18 | מאת: אילנית

שני ילדי בן 6.5 ובת 3.5 מבחינה אתלטית מאוד מפותחים היכולות שלהם גבוהות יחסית לגילם ואף קיבלתי פניה מצד הגן של הבת לנסות ולפתח את היכולת שלה כיוון שיש לה כישרון בולט(קפיצות,ריצה,גילגולים,טיפוס וכו')מה שהרבה מעבר לבני גילה.כל החוגים לגיל הרך כמו ג'ימבורי ממש קטנים עליהם.הייתי רוצה לנסות לראות אם הם מתענינים בתחום יותר רציני כמו התעמלות קרקע,אתלטיקה קלה וכ'ו.הייתי רוצה לדעת קודם כל מבחינת גיל מתי כדי להתחיל אם אין סיכונים מבחינת השלד כיוון שהוא עוד רך ואם לא יכולים להיות נזקים עתידיים.ואם כן האם אתה יכול להמליץ למי לפנות?אדם,אגודה,או כל גורם שיכול לכוון אותי אודה על תשובתך בהקדם.סמדר.

15/07/2001 | 21:58 | מאת: azora

אילנית שלום, אמנם אני איני מנהל הפורום. אך, אני בכל זאת מבין בכושר וכו'. כל התעמלות קרקע שהיא, גם אם היא נעשת הצורה האופטימלית, והנכונה ביותר, גורמת לנזק לטווח ארוך בגוף. אדם שעוסק בהתעמלות קרקע. למשל, פוגע לעצמו בגב. אמנם לא יראו את הנזקים בגיל צעיר, אך הוא יתחיל לחוש בהם בשנות השלושים המאוחרות ואילך. דבר זה נובע משל כך שכל פעם שאותו אדם נוחת, הוא מקבל מכה, אשר גורמת להדף בעמוד השדרה. בלי להסביר את הנזקים האחרים הנגרמים בשל עודף גמישות (כאשר השריר גמיש מידי, הוא כבר אינו מחזיק טוב, וזה בניגוד לדעות שאומרות שיותר גמיש זה יותר טוב). ישנה גם סברה שהתעמלות קרקע פוגעת בגדילה, זו אינה סברה מוכחת, אך מחקרים גילו שאחוזים גבוהים מאוד מאילו אותם מתעמלים אשר מתחילים בגיל קטן, לא גובהים כל כך. לדעתי את צריכה ללכת להתייעץ עם פיזיותרפיסט/ית, מכיוון שהם אילו שהכי מבינים בנזקים שנגרמים לגוף ע"י פעילות גופנית וכו'. מקווה שהייתי לך לעזר azora

17/07/2001 | 22:28 | מאת: אדי מלמד

אילנית, לתשובה יותר מנוסה ומקצועית ממני יש עלייך לפנות לבית חולים שניידר למחלקת רפואת ילדים , ולבי"ח רמב"ם שם ישנם מאגרי מידע גדולים הנושא. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה