רכישת כושר גופני
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
ירון שלום, אני נהגתי להתעמל והייתי בכושר מאוד טוב,אך כל זה היה בשנה שעברה... לצערי מנסיבות שונות,בינהן אכילה כפייתית,שקעתי עמוק ... עליתי במשקל,איבדתי את כושרי(שהיה מצויין). -איך אני מחזירה לעצמי את הכושר? אילו תרגילים לעשות? אילו פעילויות אירוביות? מהי התזונה הנדרשת? זה מאוד חשוב לי והייתי רוצה מאוד לחזור למה שהייתי ואף להוריד במשקלי...1.70 -70 ק"ג תודה רבה.
מאחר ויש לך נסיון עשיר בפעילות גופנית - אני מציע פשוט לחזור לתבנית המוכרת. מה שהיה טוב לפני שנה צריך להיות טוב גם היום (למעט מקרים של השמנה קיצונית עד כדי סכנה בריאותית = מה שמצריך בדיקה במאמץ). לגבי תזונה : מאוזנת (שזה אומר חלבון בכל ארוחה - פחמימות כולם אוכלים ממילא) מגוונת (לא דורש הסבר, כן?) ופשוט להקטין את המנות שאכלת עד עכשיו. זאת התחלה מצויינת.
השמנה של 20 ק"ג לערך נקראת קיצונית מידי? כלומר...כדאי בגלל זה להתחיל ממשהו יותר קל או כמו פעם? והאם אימון במשקוליות של 2 ק"ג וכפיפות בטן יכול לעזור?