דיאטה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

03/07/2001 | 21:43 | מאת: ספיר

שלום! בשאלתי הקודמת שאלתי אותך אם זה סביר שאני בגובה 1.55 ושוקלת 60 ואם זה לא סביר אז על איזה דיאטות אתה מציע לי. בתשובתך שאלת באיזה גיל אני נכון שזה לא סביר אבל אני בת10.5 בתודה ספיר.

07/07/2001 | 21:29 | מאת: adi

ספיר שלום, שמי עדי ואני גם מתמודדת עם בעיית משקל יתר (השמנה) כבר 17 שנה. אוכל להציע לך מספר טיפים והם: 1. רשמי כל מה שאת אוכלת!!!!!!!! זה מעצבן, אבל גורם לך לשליטה על מה שאת מכניסה לפה!!!!! 2. בחרי בפעילות גופנית שאת אוהבת (בגילך לא ממולץ להרים משקולות בחדר כושר אבל הליכה או רכיבה על אופני כושר יכול להיות טוב(. 3. העדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. בקיץ יש לשתות 16-20 כוסות מים ביום. 4. זהי קשיים (איזה חלק של היום יותר קשה, בפני אלו מאכלים קשה לך יותר לעמוד(. 5. חשוב, בייחוד בגילך לעבור את התהליך תחת פיקוח של דיאטנית / קבוצת תמיכה. לבד זה קשה ואף מסוכן!!!!!!!! ומשהו להורים של ספיר: 1. ספיר פנתה לפורום במטרה להוריד במשקלה. זהו צעד מאוד חשוב!!!!!!! לכלל ההורים: אם הילד לא רוצה בעצמו לעשות דיאטה, אל תלחצו עליו!!!!!!! הנפש שלו עוד לא עשתה את שלה ודעו לכם שמה שקובע הוא מערכת היחסים בינכם לבין הילד!!!!!!!! הילד השמן אומר לעצמו: "לא מספיק לי שבחוץ לא מקבלים אותי ולועגים לי, אז גם בבית אני דחוי". 2. אם אחד מכם שמן, הסיכוי של הילד לצאת שמן, הוא 50%. שניכם שמנים? יופי!!!!!!! הסיכוי של הילד לצאת שמן קופץ ל80%- !!!!!!!!!!!! וזה נובע משתי סיבות: א. גנטית: הרבה אין מה לעשות כנגד זה!!!!!!! ב. הרגלי אכילה: יש הרבה מה לשפר בתחום זה!!!!!!!!!! מה לעשות? אתם לא יכולים להגיד לספיר : "שבי תאכלי ליד השולחן," בעוד אתם אוכלים מהמקרר!!!!!! ילדים לומדים מחיקוי, ואם הם רואים אותכם עושים דברים לא בריאים, אין שום סיבה בעולם שינהגו אחרת. אם אתם תאמצו הרגלים בריאים, גם הם ייאמצו אותם. המלצה: הפכו למשפחה ספורטיבית ולא רק ליד הטלוויזיה . 3. לילדים הרבה יותר קשה לעשות דיאטה!!!!!!!!!! נכון, חילוף החומרים שלהם מהיר יותר, אבל יש מסיבות ביום שישי (או במוצ"ש אם מדובר בדתיים) ובמסיבות האלה יש פיתויים שלילדים קשה לעמוד בהם!!!!!!!!!!!! 4. החלטתם שרק ספיר מדיאטת? אל תשימו לה בורקס / אוכל מטוגן בצורה מעוררת עיניים על השולחן, ותגידו: "את לא אוכלת את זה!!!!!!!!!!!!" אני, שאני בת 29, מרגישה מאוד מסכנה כשעושים לי את זה!!!!!!!! לא כל שכן, ילדה בת 10.5!!!!!!!!!!!!!!!! בכלל, מי אמר שרק אוכל מטוגן ושמן טעים? שימו הרבה סלטים. 5. בכלל הורידו את כמויות השמן במזון. לסיום, צירפתי את האתר של קבוצת התמיכה שאני נמצאת בה, לעיונכם. http://www.shomreymishkal.co.il/ עדי

10/07/2001 | 19:26 | מאת: אדי מלמד

ספיר, אם את במשקל גבוה ואת בגיל 10.5 את מעט מלאה למשקלך , ואין טעם לתת לך דיאטה לנושא מפני שאפשר לפגוע ולא להועיל. אני מציע אמנם להיות בקשר עם הדיאטנית של קופ"ח הקרובה לביתך ולהיות במעקב תזונתי לנושא. בברכת הספורט

14/09/2001 | 19:16 | מאת: אילן פורת

שלום אבקש אני שוקל 97 ק"ג 1.80 וגובה משקל זה אני נמצא כבר 10 שנים. האם ניתן להרזות למשקל 80 ק"ג כמשקל קבוע ללא ביצוע כושר גופני או שזה מבנה גוף ולא ניתן לשנות המצב?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה