לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/06/2001 | 01:09 | מאת: שחיין

שלום רקע: אני בן 38 בריא בדר"כ. לפני כשנה וחצי התחלתי לשחות באופן קבוע. העלתי את המכסה בהדרגה בהתאם להרגשה האישית. התחלתי ב5 בריכות של 25 מ' (בעיקר חתירה), עליתי ל10 ואח"כ 20. היום אני עומד על 80 בריכות פעמיים בשבוע. סה"כ 4 ק"מ. ההרגשה הכללית שלי טובה מאוד בעקבות הכושר. הבעיה היא שלאחרונה מדדתי לח"ד והתוצאה היא 140/80 (ואולי אף גבוה בכ10 יחידות). נתון זה נושק למה שמוגדר ברפואה כלחץ דם גבוה = דיאסטולי מעל 90. ובכל מקרה גבוה מלח"ד שהיה לי בעבר (בערך 120/70). שאלתי היא האם זו בעיה ? האם עלי ללכת לרופא לטפל בזה או אולי העלייה בלח"ד היא תופעה רגילה אצל אנשים העוסקים בספורט ? לתשובתך אודה

21/06/2001 | 01:38 | מאת: adi

שחיין יקר, לחץ דם עולה עם הגיל. מדידה חד פעמית לא מספיקה. חשוב שתמדוד מספר פעמים. אתה שומר גם על תזונה נכונה? בכל אופן זה מאוד כדאי. עדי

23/06/2001 | 10:12 | מאת: אדי מלמד

שחיין, ההפרש בין הסיסטולי לדיסטולי אצלך הוא בין 60 ל - 70, ויש לומר מעט מדאיג הדורש בדיקות כלליות , ואולם יכול להיות שזה תלוי בתזונה לא נכונה אצלך או גנטית אתה בעל דופק יחסית גבוה ו/או לחץ דם גבוה. הצעתי היא לבצע בדיקות דם וקביעת תור אצל דיאטנית קלינית לקבלת תוכנית תזונה מותאמת ( אולי דלת מלחים ושומנים) בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה