התמכרות לכושר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/06/2001 | 19:15 | מאת: ירון

שלום אני בן 22 עושה ספורט מזה שנתיים אני עושה אימון אירובי כל יום ואימוני כוח בממוצע 4 פעמים בשבוע בימים שאינני עושה כושר אני מרגיש לא נוח עם עצמי וחושב כל הזמן על האימון הבא מה שלפעמים אני נוהג לעשות תרגילי כוח סיבולת ואף אני קצת נרגש כמה ימים קודם לפעמים אני מתאמן הרבה או חזק מידי מה שמביא אותי לשרירים כואבים כמה ימים לאחר אימון האם אני מכור לכושר ? והאם אני גורם ןלעצמי נזק מפני ששמעתי שמועות שעודף פעילות יכול לגרום לבעיות שונות כמו מתח פיזי ונפשי נשירת שיער פצעים ואו פציעות שונות האם יש אמת בדבר ?

15/06/2001 | 18:39 | מאת: אדי מלמד

ירון, במקרה שאתה מציין, מדובר במקרים נדירים וקיצוניים ואתה לא כזה. אמנם בעת פעילות גופנית כלשהי מופרשים הורמונים שונים אשר לאורך זמן גופנו "כביכול" נתמך בהם ועקב כך אנו חשים בשינויי מצב רוחנו. אחד ההורמונים האחראים לנושא הינו סרוטונין וסומטרופין - ועוד כמה מהם, אל חשש. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה