פגיעה?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/06/2001 | 21:22 | מאת: נתן

האם פעילות גופנית והרמת משקולות בגיל ההתבגרות יכולה להיות מסוכנת? האם זה פוגע בצמיחה?

13/06/2001 | 00:45 | מאת: הכוסית החבל"זית

שלום נתן אם הפעילות הגופנית והרמת המשקולות בגיל ההתבגרות מבוצעים באופן נכון ומבוקר -אז לא ייגרם כל נזק ,להפך -הפעילות הגופנית תגרום לחיזוק השרירים ושיפור היציבה. אך!!!!!! אימון שמתבצע בבת אחת ,בלי חימום מקדים והדרגתיות יכול לגרור נזק ופציעה לשרירי השלד. הרמת משקולות באופן לא נכון או שלא בהדרגה יכולה לגרום להפרעות ביציבה ואף לנזק בעמוד השדרה- שכן בגיל ההתבגרות עמוד השדרה והעצמות נמצאים בתהליך צמיחה ,כך שהם רגישים במיוחד לפגיעה. בנוסף לכך אימון גופני מוגזם מידי ,באופן קבוע יכול לגרום לתשישות גופנית ואף להפרעות הורמונליות. השמר!!!!!!! מהכוסית החבל"זית :-)

15/06/2001 | 19:00 | מאת: אדי מלמד

נתן, בנוסף לתשובה המצויינת של הכוסית, יש לשים דגש רב על ביצוע : 1. תוכנית האימונים. 2. אופן וביצוע התרגילים. 3. חימום נכון בתחילה, ומתיחות והרפיה בסוף (גמישות לא תזיק) אין טעם לפני גיל 16 להתחיל ולהתאמן באופן רציני , רק בענפי ספורט יחודיים שמים דגש נוסף ותהליך זה מתבצע באופן מבוקר ועדין. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה