רוצה שוב להית רזה ושררי!!!!!(ד"ש לכוסיתחבל"זית)

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/06/2001 | 07:54 | מאת: shtirlitz

שלום אדי!(אתה לא במקרה קרוב משפחה של עמנואל מלמד שלימד אותי מתמטיקה?) אני בן 20, גובהי 1.79 ומשקלי הנוכחי 89 .כפי ששמת לב קצת לא פרופורציונלי. ובכן עליתי במשקל בעקבות הגמילה מעישון.משקלי הקבוע לפני כן היה 78 קג.פעם התאמנתי בחדר כושר באופן קבוע,אך לפני כשנתיים חל שינוי באורך החיים שלי(התחלתי לעבוד וללמוד ביחד) ולכן פשוט לא נותר לי זמן להתאמן.בנוסף לכך,אחרי שהפסקתי לעשן החלה אצלי תופעה מוזרה של זלילת שוקולד בילתי מבוקרת.אני חושב שאני chocoholic (-: ,לכן בכדי לדכא אותה נאלצתי לזמן מה לחזור לעשן.עכשיו,כשהתפנו לי כמה חודשים לפני גיוס אני מעוניין לחזור לכושר:גם להפחית את כמות השומן בגוף וגם "לנפח" קצת את השרירים במקביל.כיצד אוכל לשלב פעילויות למטרות אלו(ריצה/משקולות) והאם בנוסף לכך אני צריך גם לעשות דיאטה?האם אימון משקולות חסר כל תועלת ללא צריכת חלבונים מיד אחריו.אם כן,מה אתה ממליץ לאכל (ממוצרים טבעיים המצוים במכלת) ובאיזו כמות לאחר אימון קל של חצי שעה והאם כדאי לוותר על ארוחה לאחר האימון אם מטרתי העיקרית היא לשרוף שומנים?ודבר נוסף: לגבי ריצה.מה הקצב והמשך האופטימלי של ריצה היומית לשריפת השומנים? מאד ישמח אם תנסה להשיב על מכתבי המסורבל.(תתעלם משגיאות דפוס.רוסי,מה לעשות (: )

10/06/2001 | 23:33 | מאת: אדי מלמד

ראשית אני ממליץ לך להתמקד יותר באיך להוריד משקל ולהיכנס לכושר מאשר "לנפח" שרירים. בנה לך תוכנית ריצה או הליכה מהירה בדופק של 130-140 - לא פחות ולא יותר!!!. של 3-4 פעמים בשבוע בין 35-45 דקות ביום. שנית תאכל 3 מנות חלבון השוות ערך ל - 90 גרם חלבון ביום (לדוגמא גביע גבינה , קופסת טונה, 170 גרם עוף - מכילים כל אחד 30 גרם חלבון). כידוע, גוף האדם אינו יכול לפרק יותר מ - 30 גרם חלבון בארוחה אחת. אם נותר לך זמן פנוי תתחיל להתאמן בחדר כושר, שבועיים ראשונים תבחר תרגיל אחד או שניים מקסימום, 3 סטים של 15 חזרות ולא פחות, מנוחה 1.5 - 2 דקות להתאוששות טובה, לאחר שבועיים במשך חודש תתחיל להתאמן בשיטת פירמידה , 15,12,10,8,6 חזרות - כל סט להעלות משקל ולרדת בחזרות ואחר כך תהיה איתי בקשר. אימון משקולות ללא אכילה מתאימה היא כעין אוטו בירידה או בניוטרל! לאחר אימון קל אינך חייב לאכול ואם כן אז ירקות או פרי. בברכת הספורט

11/06/2001 | 07:00 | מאת: shtirlitz

תודה רבה על תשובתך,אדי.אשמח להיות איתך בקשר בהמשך.

11/06/2001 | 00:03 | מאת: הכוסית החבל"זית

ד"ש בחזרה. מקווה ש- "תהיה שוב רזה ושרירי" ב ה צ ל ח ה מהכוסית החבל"זית :-))

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה