מחפשת גרר.
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
היי ירון וברוך שובך, כידוע לך אני חובבת ריצה בחודשים האחרונים, אולם בשבועות אלה אני חווה תופעה מדאיגה: כרגיל, אני מתחילה בחימום, הליכה בקצב מתגבר עד 6 קמ"ש במשך עשר דקות. בתום החימום אני מנסה לרוץ באותו קצב, אך הפלא ופלא, אינני מסוגלת; אני חשה כובד בלתי נסבל ואינני מסוגלת לרוץ. רק אחרי הליכה של 25 ואף 30 (!) דקות "משתחרר" לי איזשהו"קפיץ" ואז אני רצה לי כאילו כלום. מה לדעתך ההסבר לתופעה זו ואיך מתמודדים? עלי לציין שגופי מקבל ימי מנוחה ולא נראה לי שיש כאן אימון יתר.
כנראה שהתופעה אינה קשורה לתהליך פיזיולוגי, בהנחה ששללנו את תופעת אימון היתר. כמו כן לא ידועה תופעה של ירידה בכושר (באף אחד ממרכיבי הכושר) כתוצאה מאימון (להוציא תופעת אימון יתר - כאמור), נשארנו עם הטולרנס שלך למאמץ. אמנם גם ענין זה כשלעצמו אמור להשתפר , אבל הוא מושפע הרבה יותר ממצבי רוח. אז מה אני אומר בעצם? טוב תעשי אם תשני את תוכנית האימונים שלך: אימון ספרינטים קצר לפני הריצה (אחרי החימום) עליה במדרגות ואח"כ ריצה קפיצה על חבל ואח"כ ריצה אימון אינטרוולים (ספרינטים במהלך הריצה) כאלה מין.
תודה י'. כבר היום אצתי ליישם את עצתך. עשיתי ספרינטים לפני הריצה, וספרינטים בשליש האחרון של הריצה, ואכן הרגשתי אחרת. אני מסכימה איתך שלנפש כאן תפקיד מרכזי. לילה טוב מציפור הנפש.