תדירות אימון ועוד שאלות לירון
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
הי ירון . אני בן 42 ומתאמן אינטנסיבי כ-3 שנים ובכושר טוב. 4-5 פעמים בשבוע אירובי: ריצה של 6 ק"מ במשך 30 דקות או 45 דקות 8.5ק"מ או קרוס טריינר 30 דקות. 3 פעמים בשבוע משלב גם פעילות אנאירובית- עבודת שרירים: בכל פעם שתי קבוצות שרירים. שאלותי- 1) האם הגוף באמת מספיק להתאושש? (בין אימון אנאירובי תמיד מקפיד על מנוחה של 48 שעות) 2) האם נכון לשלב גם עבודת שרירי רגליים (משקולות) ביום שבו עושים אירובי? 3) מקריאה בפורום והערותיך- האם באמת אין תועלת בכל תרגילי הבטן לסוגיהם (ואני מתמיד כ-4 פעמים בשבוע) לצןרך חיזוק שרירי הבטן? או שאתה מתכוון שאין תועלת רק בנושא הורדת הכרס? 4) לדעתך השימוש באבקת חלבון לסוגיה אחרי אימון אנאירובי תורמת באמת לפיתוח מסת השריר? או שזה סתם... ועדיף איזו תזונה "אמיתית" מסויימת? בתודה מראש -איציק.
השאלות שלך מחייבות תשובות מעמיקות, והיריעה קצרה........ אבל ננסה: 1. פרק הזמן הדרוש להתאוששות הוא פונקציה מרובת משתנים - גודל השריר (שרירים גדולים צריכים פרק זמן ארוך יותר להתאוששות) נפח האימון (בטונות = מכפלה של סטים * חזרות*משקל) עומס אימוני (מעט חזרות והרבה משקל יותר טראומטי לרקמת החיבור מהרבה חזרות ו"מעט" משקל - בסט). הענינים מסתבכים כאשר מכניסים משתנה נוסף - שיטת הביצוע (תרגילים מורכבים מפעילים מספר גדול של שרירים, שדורשים מנוחה משלהם אח"כ). אז פרט את תוכנית האימונים שלך ואנסה להעריך זמני מנוחה. 2. נכון מאוד. כך אתה יכול להאריך את זמן המנוחה לשרירי הגפיים התחתונות. 3.יש תועלת לספורטאים שהפעילות שלהם כוללת כיווצים דינמיים, כל זמן שהם פעילים בספורט המסויים הזה. בספורט עממי אין שום תועלת - רק כיווצים איזומטריים , אם בכלל. אתה למשל רץ הרבה, זה מספיק. 4. אבקת חלבון תורמת לבנית מסה, אבל יש הצדקה לצרוך אותה רק במידה והאימון מאוד מאוד (מאוד) אינטנסיבי. באותה מידה אתה יכול לקלוט חלבון מתזונה "רגילה".
בוקר טוב ירון ראשית תודה רבה על ההתיחסות והתשובה. אני עוקב נאמן של פורום זה ונהנה לקרוא את תשובותיך והערותיך- כולל ההומור הדק שמשולב בהם. תוכנית האימונים שלי מורכבת מ- 1) יום שרירים גדולים- חזה וגב חזה- 4 מכשירים ו/או משקולות חופשיים. 4 סטים בכל מכשיר. 12 חזרות לכל סט גב- אותו כנ"ל 2) יום כתפיים ויד אחורית שוב 4 סוגי תרגילים לכל קבוצת שרירים. 4 סטים בכל מכשיר ו-10-12 חזרות לכל סט. 3) יום יד קדמית ורגליים 3 סוגי תרגילים לכל קבוצת שרירים. 4 סטים בכל מכשיר ו-12 חזרות בכל סט. אם תרצה פירוט מדויק יותר של שמות המכשירים אצטרך להיעזר בכרטיס שלי כי אני לא זוכר בע"פ. אני עובד במשקלים בינוניים של ..תלוי כמובן בקבוצת השרירים.- ואם תרצה פירוט אתעמק יותר. למה אתה מתכוון בסעיף 3 כשאתה אומר כיווצים איזומטרים? האם כל עבודת הבטן הזאת שכולם כולל עבדך- כל כך משקיעים בה- תרגילי מזרון, מיטה וכו' באמת מיותרים לנו? אז מה כן?-איך אפשר לחזק לשמר ולטפח את שרירי הבטן לא רק למטרות האסטתיות- אתה יודע הריבועים...אלא גם למטרות הבריאותיות של שמירה על איברינו הפנימיים??. ושוב תודה איציק.