בקשה להתייעצות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

29/03/2001 | 20:09 | מאת: יוליה

לאדי שלום רב! אני בת 25 והנני אמא לתינוקת בת 10 חודשים. לפני ההריון כבר במשך 10 שנים שמרתי על משקל קבוע של 65 ק"ג (גובה שלי הוא 1.75) לאחר שהורדתי 30 ק"ג בגיל 13 בעזרת דיקור סיני במשך חודשים, דיאטה במשך שבועיים ואימון גופני במשך חודש - לאחר ההפסקה של כל זה המשכתי לרדת במשקל ללא סיוע נוסף עד שהתייצבתי במשקל 65 ק"ג. יש לציין כי אכלתי את הכל ולא התאמנתי פרט לשעות מספר של רכיבה על סוסים כפעמיים בשבוע. בהריון שלי עליתי רק 15 ק"ג, אך בתקופת ההנקה השמנתי מאוד כי לא היה לי מספיק חלב והתחלתי לאכול הרבה כדי לשמור על כמות נאותה של החלב, וכך מצאתי את עצמי שוקלת 86 ק"ג!!! כשבועיים התאמנתי לפי קלטת של "מרזי מורית" - כל יום! - ולא השגתי שום תוצאה! לאחר שיצאתי לעבוד (לפני כ- 5 חודשים) ירדתי כ- 5 ק",ג ועל זה נעצרתי. לא ידעתי מה לעשות. שמעתי על שיטת "חרמון-מן" ו... הצטרפתי. כבר חודש אני עושה את הדיאטה (הפרדת אבות המזון) ויש לי עוד חודשיים, שבתומם הובטחה לי ירידה של 15 ק"ג . עד עכשיו הורדתי 5 ק"ג. הנני רואה כי הבטן לא נהיית שטוחה וגם "הפולקס" לא נהיים חטובים, וגם הירידה שונה בחלקי הגוף (רואים כאילו גלים-גלים). אני רוצה להתאמן במכון כושר כי הנני מאמינה שאולי זה יעזור - מה דעתך? אך ישנה בעיה קטנה - פעם, לפני כ-6 שנים התחלתי להתאמן וכנראה המדריך לא היה ראוי להדריך אנשים - הפסקתי אחרי שבועיים כשאני סובלת מכאבי גב קשים ביותר (עד עכשיו!) ואני נורא מפחדת להתחיל עם זה שוב. האם אצטרך להתאמן כל החיים? איפה אוכל להתאמן כך שאהיה בטוחה במדריך - אני גרה בלוד ועובדת בחולון (אך יותר נוח בלוד)? האם אפשרי להתאמן בבית בלבד ואילו תרגילים כדאי לבצע כדי להגיע לגוף חטוב ולא לעלות יותר? האם אוכל לחיות בלי דיאטה (בחיי היום-יום אינני אוכלת הרבה, לכן לא עליתי במשקל שנים כה רבות). כפי שהינך רואה יש לי שאלות רבות ואין לי תשובות עליהן - האם תוכל לעזור לי? מודה מקרב ליבי מראש, יוליה נ.ב. בדואר אלקטרוני שלי אינם נקלטים מסרים בעברית, לכן אבקשך לכתוב באנגלית או עם העברה לאתר שלכם כדי שואכל לקרוא ולהבין את תשובתך. שוב - רב תודות!

01/04/2001 | 18:46 | מאת: אדי מלמד

יוליה שלום, הינך צריכה לבצע את הדברים הבאים : 1. להירשם לחדר כושר ולהתחיל בפעילות ספורטיבית (מפני שאת חייבת מסגרת). 2. הפרדת אבות המזון הינה צעד שאני באופן אישי לא ממליץ למטרותייך. 3. לקבוע תוכנית תזונה וסדר יום וזמני אכילה עם דיאטנית קלינית. פעילות ספורטיבית בשבילך היא להזיע לאורך זמן. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה