יש לי שאלה בקשר להתעמלות ?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/07/2002 | 02:43 | מאת: עידן

יש לי שאלה דיי פשוטה, מכוון שהתחיל החופש אין לי זמן להתאמן באמצע יום, צהריים וערב אני מתאמן יחסית ממש מאוחר בשעות 2-3 לפנות בוקר. עכשיו שאלתי אני עושה את הדברים הבאים: ריצה במקום, כפיפות בטן, תרגילי מתיחה, שכיבות שמיחה וכו'.. חבר שלי אמר לי לפחות ממה שהוא יודע שלהתאמן בגיל 15 (גיל ההתבגרות) בשעות מאוחרות זה לא טוב. ובככל בכל גיל זה לא טוב להתאמן בשעות מאוחרות. רציתי לדעת אם זה באמת לא מומלץ ולא טוב ? האם זה פוגע בגוף ? מזה משנה עם אני מתאמן אח"כ מקלחת חמה והולך לישון עד הצהריים :)?

10/07/2002 | 07:01 | מאת: ירון פישר

המממ, תראה, לא הייתי ממליץ על אורח חיים כזה כי בסופו של ענין זה היה נגמר בהפרעות שינה חמורות משיקולים הורמונליים. היות ואתה צעיר וחסר מנוחה וזו תקופת החופש הגדול, אז בסדר. עוד משהו, בצע מתיחות אחרי תרגילי הכוח. לא לפני.

10/07/2002 | 08:17 | מאת: קרן

היי עידן, למיטב ידיעתי לא מומלץ לוותר על שינה בלילה, בעיקר בגילך בגלל שהורמון הגדילה מופרש בשעות החשיכה. אני לא יודעת בקשר להתעמלות, אבל רצוי שתישן בלילה כמו שצריך ותתאמן מוקדם יותר

10/07/2002 | 15:09 | מאת: יפעת

לא כל כך מומלץ להתעמל מאוחר בלילה כיוון שהגוף אחרי יום שלם של פעילות וזקוק למנוחה. כיוון שכך, אתה לא מתעמל כשאתה בשיאך והגוף לא מצליח להגיע למקסימום. בשעה שהגוף אמור לנוח ולחדש תאים ולבנות שריר ועצמות אתה מעמיס עליו. לא מומלץ. אם אתה בגיל ההתבגרות על אחת כמה וכמה הגוף זקוק למנוחת לילה טובה בה הוא יבנה את עצמו.

10/07/2002 | 22:28 | מאת: עידן

אמ... מזה מנוחת לילה טובה? כאילו זה משנה אם אני יושן בשעות היום ובצהריים ולא בשעות הלילה והחושך? ההורמונים לא פועלים ביום רק בלילה בחושך?

10/07/2002 | 17:45 | מאת: עידן

אני אתחיל להתאמן בשעות הערב ולא מאוחר בלילה.. ובקשר לשינה אני חוזר מיציאות בשעות הקטנות של הלילה - בוקר... 2-5 בבוקר.. אבל אחרי זה אני יושן עד 1-2 בערך בצהריים גם בשעות האלה אני מתפתחת או רק בחושך ?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה