עבודה בחדר כושר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/06/2002 | 13:38 | מאת: יוד.בית

לאחר שנתיים הפסקה, ובהוראת דיאטנית, חזרתי לעבוד בחדר כושר. הצבתי לעצמי 3 מטרות (לפי סדר חשיבות): 1. הורדת כמות השומנים בדם (טריגליצרידים) 2. הורדת משקל (כרגע 83 ק"ג - רוצה להגיע ל 75-77 ק"ג) 3. שיפור היכולת הארובית כמובן שאני בדיאטה מאוזנת, ומזה 3 שבועות גם רץ על מסילה ונהנה (3 פעמיםע, ריצה קלה, 8.5 קמ"ש) שאלותיי (לפי חשיבות): 1. האם כדי להשיג מטרותיי כדאי להוסיף גם עבודה על כח בחדר-כושר 2. אם כן לגבי א', מהו המינון המינימלי כדי להשיג תוצאות? מה מומלץ על ידך? 3. אני בן 34, רץ עם מד דופק. מהו הדופק המומלץ בשעת מאמץ, ובאיזה שלב למדוד אותו? אודה על תשובתך!

19/06/2002 | 16:02 | מאת: ירון פישר

1. כן, כדאי. 2. 20 דקות לפני כל אימון אירובי יספיקו. 3. הדופק המומלץ הוא 70 - 80% מהעתודה שלך. מדוד אותו בכל זמן הריצה. כדי לחשב דופק - חפש "נוסחת קרבונן" בפורום.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה