כאבי ברכיים בריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/05/2002 | 17:31 | מאת: קרן

שלום ירון, אני רצה כ 45 דקות כמעט מדי יום. תמיד היו לי כאבי ברכיים (היו לי תקופות שעסקתי בריקוד והתעמלות קרקע) ואני מרגישה בכאבים בעיקר אחרי יום מנוחה בו אני לא רצה ולא עושה שיעור חיטוב(סטודיו C). בזמן הריצה עצמה אין לי כאבים, וכרגע הכאב הוא די נסבל, אבל אני מפחדת שאני גורמת לעצמי נזקים לעתיד. אני מרגישה לפעמים גם קצת כאבים בגב התחתון, אבל שוב, זה כרגע נסבל. זה אמור לעזור שאני רצה בים (לפעמים על החול הקשה ולפעמים על הרך)? ומה לגבי ה"תחבושת" האלסטית שמלבישים סביב הברך? זה אמור לספוג את הזעזועים? אני נהנית לרוץ, אז אני מקווה שלא תציע לי פשוט לעבור להליכה (אני יודעת שזה יותר טוב לברכיים):-) תודה קרן

28/05/2002 | 07:11 | מאת: ירון פישר

כאבי ברכים יכולים לנבוע מימבה מקורות, אבל אם לא כואב במהלך האימון אז אין סיבה לדאגה. ריצה בים או בשטח בפירוש יכולה לעזור, אבל לא מההיבט שאת מתכוונת אליו = "ספיגת זעזועים", אלא מההיבט של "שיפור הסינכרון" של השרירים מסביב לברך. לגוף יש מערכת מופלאה של בלימת זעזועים בזמן ריצה (זוכרת איך אבותינו רצו אחרי טרף במשך מליוני שנים?). אל תשתמשי בתחבושות !!! הן לא "סופגות זעזועים" ולא נעלים !!! (גם הנעלים לא סופגות זעזועים - כלומר). לעומת זאת הן מונעות זרימת דם תקינה למפרק ועשויות לגרום לבצקת.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה