פריקת כתף באימון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

22/05/2002 | 00:29 | מאת: ערן

שלום ירון! תודה על תשובתך המהירה לשאלה שלי. ציינת שבהנפת ידיים לצדדים יש סיכון לפריקת כתף: האם סיכון הזה קשור למשקל רב מדי, או לביצוע מהיר מדי, או טווח תנועה רחב מדי, כלומר השאלה היא מה בביצוע של הנפות לצדדים יכול לגרום לפריקת כתף??? כמו כן ציינת, שכתחליף להנפות לצדדים אפשר לחתור בעמידה. לא בדיוק הבנתי למה הכוונה ב"לחתור": האם אתה מתכוון לעמוד ולעשות,ללא משקולות תנועות חתירה כמו בשחייה?? אם לא, אודה לך אם תסביר מהו תרגיל החתירה והאם הוא לא עלול להביא לפריקת כתף. ותודה שוב.

22/05/2002 | 07:47 | מאת: ירון פישר

הנפת ידיים זה לא מספיק כדי לגרום נזק - הן צריכות לעלות מעבר לקו הכתפים. זו תופעה הקשורה למבנה מפרק הכתף. הרמות מהירות של משקל רב, או תנועות בליסטיות עשויות לגרום לכך. מסקנה - לא עושים תנועות בליסטיות באימון כתפיים, מקפידים על חיזוק המפרק ומתיחות. חתירה בעמידה זה בעצם תיאור כללי המתאים ל50 תרגילים שונים, אז בעיקרון אתה אוחז מוט באחיזה צרה 10 - 15 ס"מ בין כפות הידיים. עמידת מוצא - ידיים ישרות למטה. סיום - משוך כלפי מעלה עד שהמרפקים יגיעו לגובה האוזנים, והמוט קרוב לסנטר. משיכה 2 שניות , יישור 3 שניות.

23/05/2002 | 06:45 | מאת: עמר דוחובני

מדוע אתה חושש מפריקה? בנוסף לתרגיל שהמליץ ירון ,היתי ממליץ תרגיל נוסף ,בעצם שתי תרגילים . התרגילים הם לחיזוק שרירי "סובבי הכתף". שאל את המדריך בחדר הכושר כיצד לבצע את התרגילים נכון!

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה