סקווטים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/05/2002 | 10:20 | מאת: יפעת

ירון החביב, שלום. כאן יפעת, מהסקווטים. לא מצאתי בי עוז "ליצור קשר דרך מכרינו המשותפים". האמת היא שהבעיה שלי נפתרה. השקעתי כח רב בטכניקה של הסקווט כי יש לי גיד אכילס מאוד קצר ולא גמיש. לא הצלחתי לרדת לסקווט רק בגלל זה. אישרו לי לעשות את המבחן עם הגבהת עקבים ע"י משקולת שטוחה ועכשיו יוצאים לי סקווטים לא רעים בכלל. אני מרימה עכשיו 22.5 קילוגרם, כ-10 חזרות (לפי מה שאמרת לי). יש לי רק שלושה שבועות להשתפר בשמונה קילוגרמים. האם זה אפשרי לדעתך? בכל מקרה, המון תודה, יפעת.

20/05/2002 | 07:14 | מאת: ירון פישר

אני לא מאושר מההגבהה. לא צריך להיות פלקס של הקרסול בסקווט (רק קצת , אולי). אם הקרסול שלך מגחע לפלקס בסקוואט, סימן שאת נשענת על הברכיים, ולא על הגלוטאוס. לא משנה, אין זמן לטכניקה. אז קודם כל לגבי העומס: תעבדי מעכשיו רק בעומס המבחן שלך, לא משנה כמה חזרות את מצליחה להשלים. המנוחה בין הסטים צריכה להיות בהתאם למספר החזרות שהשלמת. בנוסף - תבדקי אם פאוור ליפטינג סקוואט מאפשר לך להרים יותר משקל (במקום בודי בילדינג סקוואט). להזכירך - 4 סטים בכל אימון,כל ארבעה ימים.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה