סאונה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

08/03/2001 | 14:43 | מאת: יפתח

שלום רציתי לשאול על השפעותיה הפיזיולוגיות של הסאונה בטווח ארוך. האם סאונה, או סאונת אדים נחשבת כפעילות גופנית?, באיזו תדירות היא מומלצת? וכמה זמן בכל פעם?, האם הסאונה שורפת קלוריות?, או שומנים?, ואם כן כמה ובכמה זמן? האם היא מפתחת את השרירים? האם ניתן לערוך סאונה באופן קבוע כתחליף לפעילות גופנית, או בנוסף אליה? מה עדיף?- סאונה יבשה או סאונת אדים, ובמה השפעותיהם הפיזיולוגיות שונות. הודה לכם אם תחזרו אלי עם תשובה מלאה תודה רבה- יפתח

10/03/2001 | 09:55 | מאת: אדי מלמד

יפתח שלום, תפקיד הסאונה היא. 1. להרפות שרירים תפוסים. 2. המרצת זרימת הדם. 3. שריפת מים ע"י הזעה. 4. שריפת מלחים. סאונה יבשה שונה במעט מסאונה רטובה אולם בעלי אותו תפקיד למעט קושי בנשימה לאחר זמן מסויים, לא מומלץ יותר מ- 7-12 דקות תלוי בגיל ובנסיבות, כל הדברים הנוספים ששאלת אין טעם להתייחס הם אינם נכונים. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה