אירובי כאימון מרזה, למה?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/05/2002 | 15:41 | מאת: זבופ

שאלה מתוך עניין ולא מתוך צורך (אבל זה לא פחות חשוב). טוענים שאימון אירובי (הליכה, ריצה, קרוס וכו') תורם יותר להרזיה מאישור אימון אנאירובי ואני שואל למה? כלומר מה באימון אירובי גורם לשומן להיעלם יותר מאשר באימון אנאירובי. תודה מראש על כל תשובה.

14/05/2002 | 17:38 | מאת: יפעת

מולקולות שומן חייבות חמצן כדי להתפרק. לכן יש צורך בחמצן אם אדם רוצה להוריד מסת שומן. לכן גם מומלץ אימון אירובי (אווירני) לא מקסימלי כי באימון אירובי מאומץ מאוד קורה דבר דומה נשימתית למאמץ אנאירובי- לא נכנס די אויר שיתרום לפירוק מולקולות השומן. בכל מקרה, מי שרוצה לרזות עדיף ויפנה גם לאימונים אנאירובים שיגדילו את מסת השריר שלו- מסת שריר זו תצרוך עוד אנרגיה ובכל פעולה הוא יזדקק ליותר קלוריות מבעבר. אם ימשיך לאכול כרגיל- ירזה.

15/05/2002 | 11:48 | מאת: זבופ

תודה. אבל התשובה עונה רק על חלק מהשאלה. הרי גם פעילות אנאירובית אפשר לבצע עם נשימות שיספקו חמצן בכמות הרצויה, לפעמים אפילו יותר משאפשר בפעילות אירובית. אולי הייתי צריך לשאול יותר מה במכניקה של פעילות אירובית גורם לשומן להיעלם? לדוגמה נשווה ריצה לכפיפות בטן. ריצה לא עובדת ישירות על איזור הבטן אך עם זאת יותר אפקטיבית להורדת שומן מאיזור הבטן (ואיזורים אחרים), אפילו יותר מכפיפות בטן. מדוע זה? תודה עם חיוך .. :-)

15/05/2002 | 07:45 | מאת: ירון פישר

יפעת התיחסה לשאלה, אבל רציתי לחדד את הגדרת תהליך ההרזיה: הרזיה פירושה הגדלת היחס שריר שומן. אפשר לעשות את זה בשלוש דרכים: ירידה במסת השומן עליה במסת השריר גם וגם.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה