קפאין

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/05/2002 | 17:26 | מאת: ע.ד

שלום למנהל הפורום , נאמר לי שלפני פעילות אירובית (חצי שעה בערך) כדאי להכניס קפאין לגוף (קפה לדוגמא), מהסיבה שהקפאין גורם לשריפת שומן מוגברת . האם יש אמת בדבר ?

08/05/2002 | 07:12 | מאת: מאיה

לא מדויק... הקפאין גורם לשחרור חומצות שומן מאזורי השומן אך גורם להצטברותם באזורים אחרים שאינם מיועדים לרכז שומן כגון בכבד

08/05/2002 | 07:45 | מאת: ירון פישר

קפאין גורם לעליה בקצב חילוף החומרים באופן כללי, וכן לעליה בדופק. אלה כידוע תופעות הקשורות לאימון ממילא, לכן אין צורך לצרוך קפאין לפני האימון. הדרך הטובה ביותר לשרוף קלוריות = אימון אינטנסיבי.

08/05/2002 | 18:57 | מאת: אבירם

תגובה שלילת נוספת היא פליטה מוגברת של נוזלים, ספורטאים נוהגים לצרוך כמיות קטנות של קפאין תוך כדי תחרויות ארוכות בגלל האפקט הממריץ אך לוקחים את פליטת הנוזלים בחשבון, לאימון לשירפת שומנים אין שום צורך בקפאין והוא גם מגביר את לחץ הדם, תופעה שלילת נוספת

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה