PERIODIZATION

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

22/04/2002 | 14:29 | מאת: גלעד ק

התוכנית: בהתחלה יש להחליט על 2 תרגילים לכל חלק גוף - אחד מרכזי שמערב גם שרירים אחרים כמו סקווט והשני מבודד כמו פשיטת ארבע ראשי במכונה בישיבה. ואז לחלק את זה ל-5 ימים . ואז לעשות מיקרו סייקלים של 10 ימים כשכל שריר מאומן אחרי 5 ימים:פעם אימון כבד100 אחוז מאמץ שבו מנסים להוסיף למשקל או חזרות ופעם אימון קל(שבו עובדים על 75 אחוז מהמשקלים שעבדת ביום הקשה לפניו) כל תרגיל 4 סטים סט ראשון - חימום סט שני המשקל הכי גבוה שאתה מתכוון להרים(בין 8 ל12 הרמות הכי הרבה שאתה יכול) בכל סט מורידים קצת משקל כך שתוכל לבצע שוב בין 8 ל12 חזרות הכי הרבה שאתה יכול. כל סט שאתה מצליח בו 12 חזרות תוסיף משקל(קצת 1.25 ) באימון הבא לאותו הסט. חשוב מאוד להעלות קצת משקל כי אם תעלו יותר מידי תגמרו ולא תוכלו לעשות את הסט הבא . חשוב מאוד כל חזרה אחרונה שכבר לא מצליחים לסיים לבד שמישהו יעזור לכם אבל שלא יתן לך לעשות את כל העבודה זה נקרא לעבוד עד כישלון של השריר. לדוגמא בלחיצת חזה הצלחת 10.. אתה מוריד את המוט שוב ונתקע באיזשהו שלב במהלך העליה, ולא מצליח 11, שמישהו יעזור לך להרים את המוט אבל שלא ייתן לך לעשות את כל העבודה. מה דעתכם על השיטה אני מצפה לתגובות רבות מי שלא הבין מוזמן לשאול שאלות או להכנס לאתר ממנו לקוחה התוכנית http://www.weightsnet.com/Docs/barry.period.html#periodization

22/04/2002 | 16:06 | מאת: ירון פישר

בהנחה שאתה "מדיום גיינר" יש בתוכנית הזו לפחות עיקרון חשוב אחד.... תרגיל מורכב ואחריו תרגיל בידוד. כל השאר לא יעיל. 1. החלוקה לקבוצות שרירים לא ברורה (תכנית אימונים חייבת לכלול חלוקה כזו) 2. 6 סטים אפקטיביים לקבוצת שרירים זה לא מספיק לספליט של 5 ימים. 3. אין כזה דבר 75% מאמץ ! כל סט אפקטיבי(כל סט) חייב להתבצע ב100% מאמץ אחרת הגירוי לשריר לא מספיק חזק בסט כזה 4. התוכנית מונוטונית מדי = תחום צר של עומסים (גם אם אתה מדיום גיינר אתה צריך "לצאת" לעומסים נוספים) 5. המרחק בין האימונים גדול מדי = יש הבדל בתקופת התאוששות בין שרירים גדולים וקטנים 6.אין ציון של זמני מנוחה בין הסטים 7. (אין צורך בחימום ספציפי בעומסים כאלה (אבל זה לא מזיק) 8. אסור לעבוד לכישלון. זו טעות חמורה. 9.לא ברור כמה זמן צריך להתמיד בתוכנית שורה תחתונה - חבל"Z

23/04/2002 | 12:31 | מאת: גלעד ק

קודם כל תודה על ההתיחסות. למה אסור לעבוד על לכישלון? ומה זה "מדיום גיינר" ? אתה פעם ניסיתי תוכנית כזו?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה