נשימות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

21/04/2002 | 21:05 | מאת: מיקי

שלום ירון בזמן האחרון שאני צועדת כואב לי בצד הבטן. אני יודעת שזה קשור לנשימה אבל לא הצלחתי למצוא פתרון וכשזה כואב אני כמעט ולא יכולה להמשיך ולצעוד. אני צועדת על דופק של 60%-70 מה עושים יש פתרון לזה? תודה

22/04/2002 | 06:52 | מאת: ירון פישר

זה קשור לנשימה רק במובן של "את נושמת משמע את קיימת". נשימה זה ענין ספונטאני לחלוטין, (וזה לא פורום ויפאסאנה יוגה) אז בבקשה לא לעשות מניפולציות על המנגנון הבריא הזה. אני יכול לחשוב על 2 סיבות לכאבים כאלה: 1. שתיה מרובה לפני הפעילות עשויה לגרום להתכווצויות בשרירי הבטן. 2. את הולכת מהר מדי. או נכנסת לקצב מהיר מדי מבלי להעלות את הדופק באופן הדרגתי. תעלי את הדופק ב 5 פעימות כל 2 דקות עד שתגיעי לדופק אימוני. נו? יש מצב?

22/04/2002 | 07:16 | מאת: מיקי

שלום ירון טוב אז חשבתי שזה שייך לנשימות לא ידעתי שזה כנראה קשור לדופק . לרגע לא חשבתי שאני בפורום אחר (רק אתה עונה כל כך מהר ). אז לא להבין לא נכון את השאלות . אני כנראה בשלב הבנתי של בית ספר שאומרים כשכואב "נתפסה לי הסרעפת " כנראה מכאן הטעות. רב תודות ובהמשך תקבל עדכונים על התקדמותי בכושר הגופני.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה