דופק בזמן כושר גופני

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/09/2016 | 23:27 | מאת: אורי

שלום. בן 18 משקל 88 גובה 1.85 לפני כחודשיים תקף אותי אירועים חוזרים ונשנים של תחושת דופק מהיר,ביצעתי בדיקת אקו לב,בדיקת מאמץ והולטר של 48 שעות. כולם יצאו תקינים החלטתי שהפתרון יהיה לקחת את עצמי בידיים מבחינת כושר. לאחר שבמשך כול חיי לא עסקתי בכלל בפעילות גופנית התחלתי לפני חודש התחלתי מצעדים ראשונים. כול יום הליכה של 2.5-3 ק"מ מדדתי את הדופק בזמן ההליכה והוא היה 145-155 גבוה מעט. לאחר 3 שבועות של התמדה. הדופק המקסימלי ירד ל 134 בזמן ההליכה של 2.5 ק"מ במהירות די גבוה 5-6 קמש (לצורך העניין לקח לי 25 דקות להשלים 2.5 קמ ו 30 דק להשלים 30 קמ) שמחתי. ולפני שבוע החלטתי להתחיל לשלב בתום 20 דק הליכה. שבהם אני משלים 2 קמ. 500 מטר של ריצה קלה. את ה 500 מטר אני בקושי רב משלים. אך לא חש יותר מידי לא בטוב (אין סחרחורת רק כבדות בנשימה מעט) הדופק מגיע ל 190,האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי להתמיד עם ה 500 מטר 4 פעמים בשבוע. בתום ההליכה ולצפות לשיפור ?? נורא מלחיץ אותי שחברים שלי רצים 5 קמ ואני אחרי חצי קמ כבר בדופק 190. עצם המספר עצמו מוריד לי את המוטיבציה לרצפה!! תודה על העזרה

אורי שלום, ראשית ברכות על ההחלטה ויישומה. לשאלותיך - כפי שכבר ראית ההתמדה באימון מובילה לתגובה חיובית של מערכות הגוף, לכן לא הייתי חושש מהדופק של 190, עם זאת ממליץ להתחיל את השילוב של ה 500 מטר ריצה, בתדירות של יום כן יום לא כלומר לא יותר מ 3 פעמים בשבוע. בנוסף: 1. ציינת שאתה מתאמן כל יום, ממליץ לבצע לפחות יום מנוחה אחד בשבוע. 2. בעוד כשבוע התחל להעלות את מרחק ההליכה ל אזור ה 4 ק"מ פעמיים בשבוע. 3. הימים בהם אתה משלב ריצה השאר את אותו מרחק 2.5. במידה ויהיו לך עוד שאלות אשמח לחזור אליך. בהצלחה אורי

20/09/2016 | 15:21 | מאת: אורי

כן. אתחיל לשלב יום אחד של מנוחה (פתאום אני זקוק לזה מעט תפוסים השרירים) ולכן האימונים שלי יהיו ראשון שני רביעי חמישי ושבת (שישי ושלישי אני לא יכול להתאמן) שלושה מתוכם להשאיר את הריצה 500 מטר בסיום ההליכה של ה 2.5 וב 2 להעלות את ההליכה ל 4 ק"מ? באיזה מהם לעשות מה ? בנוסף לגבי הריצה. מה לדעתך תדירות העלאת המטרים. למשל פעם בשבועיים להוסיף 250-500 ק"מ זה מוגזם?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה