אירובי מדרגה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/04/2002 | 10:29 | מאת: גילי

לירון שלום הייתי רוצה לדעת מה כדאי לאכול אחרי אימון אירובי מדרגה 45 דק' בכדי לא לעלות במשקל בהצלחה רבה ותודה

13/04/2002 | 11:30 | מאת: ירון פישר

אני לא מציע לך להגביל את צריכת הקלוריות בארוחה הזו דווקא. הגוף צריך לרענן את מאגרי הגליקוגן אחרי האימון וגם אספקה טריה של חלבון לתיקון תאי שריר שנהרסו. ארוחה מאוזנת מורכבת כך: פחמימות 55% ערך קלורי, חלבון 30% ערך קלורי, השאר קלוריות ממקור שומני. כלומר במידה והארוחה מכילה 600 קלוריות, אז לפחות330 מהן צריכות להגיע ממקור פחמימתי. בסריקה מהירה באינטרנט אפשר להגיע לאתרים בהם יש פירוט של הרכב המזונות (והממצאים עשויים להפתיע). כך למשל ביצה קשה גדולה מכילה רק 5 גרם חלבון, עגבניה גדולה מכילה 30 גרם פחמימות (שהם 120 קלוריות!). פחמימות מורכבות עדיפות, וכן חלבון ממקורות מגוונים, וגם שומן צמחי לא רווי. במילים אחרות לחם מחיטה מלאה עדיף על לחם רגיל, ואבוקדו עדיף על חמאה. בימים שאת לא מתאמנת תאכלי אותו מספר של ארוחות ביום אבל כמויות קטנות יותר. עמילנים לצרוךכמה שפחות (אורז לבן, תפ"א, תירס).

16/04/2002 | 13:02 | מאת: מיכל

לדעתי, הלא מקצועית, נפלה טעות בדוגמא שנתת לעניין הרכב המזונות, לפחות, ככל שמדובר בעגבניה. בעגבניה, בינונית, אמנם, יש כ - 21 קלוריות, ו-4 גרם פחמימות, ולא כפי שציינת (ראה את האמור באלפון הקלוריות של http://www.starmed.co.il/Calories.)

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה