הורדת הזמן בריצה של 5 ק"מ + מעבר מריצה ל-10 ק"מ

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

03/12/2014 | 22:22 | מאת: אמיליה

למנהל הפורום אורי שלום רב וערב טוב ! כרגע אני נמצאת בעיצומו של תהליך של ירידה במשקל , אני משתדלת להתמיד על תזונה נכונה ובמקביל אני מתאמנת 5 פעמים בשבוע לפחות ( 3 פעמים בשבוע אימונים פונקציונליים ימים ראשון ושלישי אחר הצהרים ובשישי בבוקר ו-פעמים בשבוע ריצה ימים ראשון וחמישי בערב ולפעמים גם מתאמנת בריצה ימים נוספים בערב באופן עצמאי) , כרגע בתחום הריצה 1.(בתחום הריצה אני נמצאת כבר שנה ) 2. (באימוני הקבוצה אנחנו עושים חימום בתחילת האימון ובסופו , במהלך האימון אנחנו רצים מרחקים קצרים עד מרחק 1 ק"מ (כולל) ועושים אותם מספר פעמים הלוך ושוב , באימונים העצמאים אני רצה או כמו שהמאמן הקבוצה לימד אותנו או רצוף ) , כרגע אני רצה 5 ק"מ , השתתפתי ומשתתפת עדיין בתחרויות של 5 ק"מ , כרגע נרשמתי ל-2 מרוצים ויש לי 2 מטרות , המרוצים אליהם נרשמתי הם מרוץ מודיעין אשר מתקיים בתאריך 12.12.14 ומרתון תל אביב 10 ק"מ אשר מתקיים בתאריך 27.2.15 , שתי המטרות שלי הם: 1. זמן הריצה שלי ב-5 ק"מ הוא בים 36 ל-38 דקות ואני רוצה להוריד את זמן הריצה שלי כרגע לחצי שעה ( 30 דקות ) , 2. אני רצה לעבור מריצה של 5 ק"מ ל-10 ק"מ (כרגע אני פחות מתמקדת בזמן הרצון הוא לסיים מרוץ של 10 ק"מ ולהוכיח לעצמי שאין דבר העומד בפני הרצון ) . יש לי 2 שאלות 1. איך עוברים מריצה של 5 ק"מ ל-10 ק"מ? 2. איך מורידים את הזמן בריצה של 5 ק"מ? (אני רוצה לעשות את זה מבלי לפגוע באמונים שאני עושה עכשיו ) אשמח לתשובה / תגובה בברכה והמשך ערב נפלא לכולם אמיליה

אמיליה שלום, ראשית ברכות על התהליך ויישומו. אחת הבעיות של ספורטאים בכלל ושל ספורטאים חובבים בפרט היא הגדרת מטרות ריאליות ובנית תכנית אימון תקופתית להשגת מטרות אלו. אני גם לא "מתלהב" ממשפטים כגון "אין דבר העומד בפני הרצון", אל תביני אותי לא נכון - ההתיחסות שלי מכוונת לכך שמשפט זה חייב!!! אבל חייב, להיות מאוזן בתבונה - כי בהחלט יש דברים העומדים בפני הרצון (בתחום זה) כגון פציעות. נחזור לשאלותיך / מטרותיך: 1. בכדי לעבור למרחק כפול ממה שאת עושה היום יש להעלות את ריצות הנפח. זאת יש לעשות בהדרגה, מאחר ואיני מכיר את כושרך הנוכחי ואותך קשה להמליץ על סולם מתאים, אך אני די בטוח שזה אפשרי לתאריך שציינת - סוף פברואר. 2. פה הסיפור מעט אחר - ראשית לא ברור בין 36 ל38 מה הכוונה? שכבר רצת 5 ק"מ ב 36 דקות? הבדל ש 2 דקות למרחק זה הןא משמעותי. כך או כך בכדי לשפר זמן למרחק זה יש לעבור לאימונים בריצות קצב. אני בספק שתצליחי לעשות זאת עד אמצע דצמבר, לא לפי הזמנים שציינת. ( אלא אם הזמן אינו משקף את כושרך הנוכחי). בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה