סוכר ענבים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/10/2014 | 10:42 | מאת: שלומי

אני מכין משקה איזוטוני ביתי לרכיבות ולריצות הארוכות, המורכב מ-1L מים 10 כפיות אבקת סוכר ענבים ורבע כפית מלח. שאלותיי הן לגבי סוכר ענבים: 1. האם המינון במשקה נכון והאם מומלץ לצרוך אותו כאחד המרכיבים במשקה? (חשוב לציין כי כל שאר המשקאות האיזוטוניים הביתיים או המסחריים גורמים לי לאי-נוחות בקיבה ועל כן אני משתמש בסוכר ענבים). 2. האם מומלץ לצרוך אותו בכלל והאם הוא עלול לגרום נזק? (לדוגמא סכרת).

שלום שלומי, אין בעיה עם סוכר ענבים וזה אכן המינון המומלץ. וכמו כל סוכר לא מומלץ לצרוך אותו בכמות גדולה מדי בתפריט היומי. ההחלטה על כמות הסוכר הפשוט בתפריט היא פונקציה של סך האנרגיה וסך הפחמימות שאתה אמור לאכול בהתאם לצרכים שלך. לגבי סוכרת בגלל סוכר ענבים, התשובה היא, שזה לא יגרום לך נזק. מה שחשוב הוא שימוש נכון במשקה איזוטוני. אילנית

03/11/2014 | 06:32 | מאת: שלומי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה