דופק

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/04/2002 | 18:23 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 38 לחץ דם תקין , ואני מעונינת להתחיל לעשות כושר. יש לי בעיה שלעיתים הדופק שלי גבוה. עברתי אקו לב, בדיקת מאמץ הולטר וכולם תקינים. כמו כן אחר כל מאמץ קטן כגון עליה במדרגות יש לי דופק גבוה. כיצד ניתן לחשב את הטווח המקסימלי של ההתאמצות וכן, האם יש שעונים שמודדים את הדופק על פרק היד ולא על החזה או המותניים? הכי חשוב כידד להתחיל?: תודה

10/04/2002 | 20:45 | מאת: אבירם

אני אישית ממליץ לך על שעון דופק של פולר מדגם m22 (מחירו בין 450-500)אשר גם נותן לך אינדקציה לגבי הטווח בו את אמורה להתאמן ומתריע על חריגה מהטווח ע"י צפצוף ,אגב את הטווח את יכולה לקבוע בעצמך או לתת לשעון לעשות זאת עבורך ע"י הכנסת מין משקל וגיל אל אף שעדיף שתלמדי להקשיב לגוף וללב ולראות באיזה טווח דופק את נמצאת באימון אופטימלי(לא קשה מידי אך עדיין בעל השפעה, כמו כן השעון גם יגיד לך כמה קלוריות שרפת באימון וכמה אחוז מתוכן היה שומן... החיסרון מבחינתך הוא ששעון זה מגיע עם רצועת מדידה שיש ללבוש על החזה אך את הנתונים את קוראת מהשעון שעל פרק היד תוך כדי האימון (הרצוע על המשדר הכרכית כדי שהמדידה תהיה כמה שיותר מדיוקת מקווה שעזרתי,אבירם

11/04/2002 | 11:35 | מאת: ירון פישר

הדופק האופטימלי למאמץ נקבע ע"י נוסחת קרבונן. השתמשי ב"חיפוש" כדי למצוא התייחסויות מפורטות לענין, או לחילופין, צייני מה הדופק שלך במנוחה מוחלטת ואחשב לך. לגבי מד דופק - רצועת החזה מכילה גלאי שבלעדיו אין אינדיקציה לדופק. הייתי קונה את המכשיר הזול ביותר, היות ומה שמיקר את המכשירים זה מספר פונקציות שאין שום בעיה להסתדר בלעדיהן.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה