כמה ספורט

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/02/2001 | 15:00 | מאת: עמישי

אני רץ כבר במשך 7 חודשים כל יום. בחודש הראשון התחלתי לרוץ 2.5 ק"מ ב-5 חודשים אח"כ התחלתי לרוץ 4 ק"מ ובחודש האחרון עד עכשיו אני רץ 6 ק"מ במשך 30 ד' מטרתי היא לשמור על ה-8.5% אחוזי שומן שיש לי (בן 15 משקל 58 גובה 169). שאלתי היא :1- האם כדי לי לרדת בריצה ל4 ק"מ ?והאם זה עלול לגרום לי לעלות באחוזי השומן?אם כן למה? 2- אני אוכל 1000-1500 קלוריות ביום ואני רואה את חברי אוכלים בחוץ ואני מתגרה לראות אותם והם נשארים רזים כל הזמן למרות כמויות האוכל האדירות שהם מכניסים לבטנם. בעיתי היא אני עשיתי דיאטה לפני כשנה וירדתי מ67 קילו ל53 אם אני מנסה לאכול מעבר למה שאני אוכל כיום אני עולה באחוזי שומן שאלתי היא למה? והאם כדי לי לאכול בחוץ ולא לשים לב לאחוזי השומן?

17/02/2001 | 09:46 | מאת: אדי מלמד

עמישי שלום, ראשית הנך בחור צעיר בתחילת דרכו ואל לך להימנע מממנעמי החיים יותר מדיי. לא ציינת כמה פעמים בשבוע הנך רץ 6 ק"מ לפי קצב של 5 דקות לק"מ??? ההמלצה שלי היא לרוץ לפחות 3 פעמים בשבוע. אתה צריך להבין עיקרון מסויים: עיקרון שריפת שומן ואחוזי שומן ,לא קובע כי ככל שתעשה יותר כושר כך תשרוף יותר שומן , זהו נתון לא מדוייק, בכדי לשרוף שומן יש לבצע פעילות לב ריאה כלשהי אך ורק לפי דופק מסויים לפי הנתון הבא : 220(שהוא נתון קבוע) פחות גילך, ממנו 65% מיכולתך , זהו הדופק שאתה צריך להיות בו. אם למשל התוצאה יצאה לך 135 , זאת אומרת קצב ריצה מאוד איטי ואפילו זה ייחשב לך לריצה קלה אולם זהו קצב פעימות הלב בו תשרוף לאורך זמן שומן. דוגמא אחרת, אם תרוץ לפי 150 ומעלה, ראשית כל הפחמימות ינוצלו (ולא בשיתוף) וזהו תהליך של 10-40 דקות אזי תשרוף יותר את המאגר האנרגטי בגופך ולאחר מכן, שומן. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה