שכיבות שמיכה...

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/02/2001 | 21:24 | מאת: goldi

או אולי קוראים לזה כפיפות מרפקים.... כמה זמן צריך לקחת עליה וירידה? האם צריך לנשום באופן מסויים? ראיתי כתוב שכדאי להעלות קצת את הישבן למנוע "לורדוזה" מה זה בכלל הדבר הזה? והאם באמת יש חשש כזה? ראיתי בתרגול של "חיל האוויר הקנדי" שבשלב מסויים התרגיל הנ"ל נעשה ע"י מיקום כפות הידים בקו ישר עם האוזניים (לא כמו התנוחה הרגילה שהיא מול הכתפיים) , האם זה מומלץ לעשות כך? תודה רבה

17/02/2001 | 09:57 | מאת: אדי מלמד

גולדי שלום, ראשית זמן עשיית תרגיל הינו מטרת עבודתך, כלומר, אם תרגיל יתבצע באופן איטי תהליך העבודה יהיה גדילה וחוזק, ,,, עבודה מהירה תגרום לכוח מירבי וכוח מתפרץ ולמהירות תגובה ורפלקס גבוהים. באשר ללורדוזה - בשפה פשוטה חשש לנזק לעקמת עקב לחץ באיזור הגב התחתון, אם אינך יכול וקשה לך מאוד מאוד ליישר את הגב והוא כואב לך, יש עלייך להרים מעט את ישבנך, באם אינך סובל מכל המשך רגיל. שנית, כל זוית תנועה - פתיחת זוית הידיים לצדדים או צמוד, החזקת ידיים מלפנים או יותר מאחור, גורמת לשינוי עומס וגירוי לשרירים הפעילים. זהו דבר מומלץ ביותר. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה