אבקות חלבון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/11/2001 | 19:40 | מאת: ברק

שלום! אני בן 16.5 וכבר שלוש חודשים במכון הכושר ורציתי לדעת אם כדאי לי לקחת אבקות חלבון? אם כן איזה הכי כדאי? ומה החסרונות והיתרונות שלו.

28/11/2001 | 10:36 | מאת: שלומי

למה אתה חושב שאתה צריך לקחת משהו בכלל ?

29/11/2001 | 06:50 | מאת: ירון

לא כדאי לך, אלא אם אתה סובל מהפרעה ספציפית בחילוף החומרים- המונעת מחלבון להיספג בגופך כמו שצריך. היתרונות : אספקת חומר גלם זמין לבנית מסת שריר, בערך קלורי נמוך. חסרונות: רוב האבקות הן ממקור נחות (חלבון מעפן) כדי להיספג כהלכה בגוף צריך לאכול גם פחמימות (ביחס של 1:2 לפחות לבנית מסה). מחיר = זה הרבה יותר יקר מלצרוך חלבון "רגיל" גורם נזק לכליות כאשר נצרך בריכוז גבוה (וזה מה שכולם עושים). האבקות לפי דירוג ירון: חלבון ממקור של חלבוני ביצים - הכי טוב \ מי גבינה פחות מומלץ \ סויה בזבוז זמן לסיכום - אל תשתמש. הערה - בגילך הצעיר גופך צורך כמויות אדירות של אנרגיה לגדילה, אז שים לב לתוכנית האימונים שלך, ול"דיאטה" שלך.

07/12/2001 | 22:54 | מאת: אדי מלמד

אספקת כמות חלבון הנדרשת לגופך לפי גילך ומטרת עבודתך הינה שאלה ראשונה. כערך ביולוגי חלבון מי גבינה הינו 100% מ - 100% ואילו סויה 98% וביצה 96%. חלבון כתוסף לארוחה או מנת חלבון מומלץ מבחינתי מאוד!!!!! בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה