אבקות חלבון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/11/2001 | 19:40 | מאת: ברק

שלום! אני בן 16.5 וכבר שלוש חודשים במכון הכושר ורציתי לדעת אם כדאי לי לקחת אבקות חלבון? אם כן איזה הכי כדאי? ומה החסרונות והיתרונות שלו.

לקריאה נוספת והעמקה
28/11/2001 | 10:36 | מאת: שלומי

למה אתה חושב שאתה צריך לקחת משהו בכלל ?

29/11/2001 | 06:50 | מאת: ירון

לא כדאי לך, אלא אם אתה סובל מהפרעה ספציפית בחילוף החומרים- המונעת מחלבון להיספג בגופך כמו שצריך. היתרונות : אספקת חומר גלם זמין לבנית מסת שריר, בערך קלורי נמוך. חסרונות: רוב האבקות הן ממקור נחות (חלבון מעפן) כדי להיספג כהלכה בגוף צריך לאכול גם פחמימות (ביחס של 1:2 לפחות לבנית מסה). מחיר = זה הרבה יותר יקר מלצרוך חלבון "רגיל" גורם נזק לכליות כאשר נצרך בריכוז גבוה (וזה מה שכולם עושים). האבקות לפי דירוג ירון: חלבון ממקור של חלבוני ביצים - הכי טוב \ מי גבינה פחות מומלץ \ סויה בזבוז זמן לסיכום - אל תשתמש. הערה - בגילך הצעיר גופך צורך כמויות אדירות של אנרגיה לגדילה, אז שים לב לתוכנית האימונים שלך, ול"דיאטה" שלך.

07/12/2001 | 22:54 | מאת: אדי מלמד

אספקת כמות חלבון הנדרשת לגופך לפי גילך ומטרת עבודתך הינה שאלה ראשונה. כערך ביולוגי חלבון מי גבינה הינו 100% מ - 100% ואילו סויה 98% וביצה 96%. חלבון כתוסף לארוחה או מנת חלבון מומלץ מבחינתי מאוד!!!!! בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה