דופק 2

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/10/2001 | 10:55 | מאת: רמי

אני משמתש במד דפוק ורץ על הליכון, רציתי לדעת אם יש טבלה / כלל אצבע שממנו אני יכול להסיק את מידת הכושר שלי ע"פ קצב עליית הדופק בהתאם למהירות הריצה? אני מתכוון, למשל לטבלה שתראה את דופק המטרה למהירויות השונות, ( 120-130 דופק למובגר בגיל 30 במהירות 10 שיפוע 2 זה כושר טוב, 140 לאותם נתונים זה כושר בינוני וכיו"צ) בנוסף לזה תוך כמה זמן מסיום פעילות , חזרה לדופק הרגיל מחווה על כושר טוב?, האם זה ניתן לשיפור?

27/10/2001 | 13:57 | מאת: אדי מלמד

תנסה את הנוסחה הבאה: 220 - גילך , כפול 60%-65% ותקבל תוצאה של קצב פעילות הטובה ביותר לשריפת שומן. 75%-80% פיתוח ושיפור כושר גופני וסבולת לב ריאה. שיפוע להגברת קושי בין 3-4 מעלות , במידה ורוצים להגדיל את נפפח השרירים בתוספת יש לרוץ בזוית שיפועית גבוהה יותר - יש לקחת בחשבון כי ישנה אפשרות של פגיעה בשרירים וגידים בזויות שיפועיות גבוהות. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה