אירובי מדרגה בהריון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/10/2001 | 17:20 | מאת: שירלי

האם מותר לעשות אירובי מדרגה בהריון (מתחילתו)? עד מתי מותר והאם ישנם תרגילים בכלל שכדאי להימנע מהם? תודה מראש, שירלי.

24/10/2001 | 22:04 | מאת: טלי א.

שלום לך! קודם, מזל טוב. אני ילדתי לפני 4 חודשים והתאמנתי עד אמצע חודש שישי בכל יום. אימנתי בכל יום גם אירובי וגם עיצוב הגוף ולא הייתה לי שום בעייה. כמובן שצריך למתן מעט את הקפיצות ולא להגיע למאמצים גדולים מדי, אבל אם עשית אירובי קודם ואת רגילה לפעילות גופנית כזו, אין סיבה להפסיק. חשוב שקודם כל תקשיבי לגוף שלך ותעשי מה שטוב לו. אם משהו לא יהיה בסדר הגוף שלך יאותת לך שאת צריכה "להוריד הילוך". באופן עקרוני רופאים לא ימליצו לך על פעילות אירובית נמרצת ויגידו לך לא להתאמץ... תקשיבי לגוף שלך. באשר לאירובי מדרגה - אל תשכחי שישנם סיכונים ליפול מן המדרגה גם לכאלה שהם לא בהיריון, כדאי לך לשקול אירובי רגיל ללא מדרגה שעלולה להיות לא בטיחותית עבורך. שיעורי עיצוב יכולים להיות טובים מאוד עבורך, תוך דגש על עבודת חיזוק קרקעית האגן, עבודת על בטן (אל תתפלאי) והארכת גב תחתון. תמשיכי להתנועע כל עוד את יכולה, זה רק יעשה לך טוב ויקל עלייך. שיהיה לך היריון מוצלח ולידה קלה טלי א.

27/10/2001 | 14:12 | מאת: אדי מלמד

מותר אירובי מדרגה בעיקרון עד חודש 4-5 , אלם יש להימנע מקפיצות, אין מניעה לבצע קומבינציות אולם ללא קפיצות אלא באופן מבוקר. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה