מינון נכון להליכה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

17/10/2001 | 01:48 | מאת: אסנת

אנחנו שתי בנות ,בנות 30 ו-29, לפני שלושה שבועות וחצי התחלנו ללכת. במשך הזמן הקצב שלנו עלה וכעת (כבר שבועיים בערך) אנחנו הולכות שעה בדיוק כל יום בקצב של 6 ק"מ לשעה. פעם בשבוע אנחנו עושות הפסקה אחת. אנחנו הולכות על מסלול מסודר (בפארק בת"א), נועלות נעלי הליכה ומשתדלות ללכת נכון, לא לאמץ את הגב וכו'. בהתחלה היה אחלה, אפילו ראיתי ירידה במשקל ושיפור בחילוף החומרים, מה שנשמר גם היום, אבל ביומיים האחרונים לשתינו כואבות הרגליים- כל השרירים כואבים (אנחנו עושות חימום לפני ושחרור ותרגילים נוספים בסוף האימון). היום כבר לא יכולנו ללכת, נאלצנו לקחת הפסקה נוספת. שאלתי היא האם אנחנו מגזימות בכמות? אולי בזמן של כל פעילות? אני יודעת שההמלצה עומדת על שלוש פעמים בשבוע, אבל תמיד הבנתי שהכוונה ללפחות שלוש ולא מקסימום שלוש. האם משלוש פעמים בשבוע נצליח לשמור על קצב הירידה במשקל? או שאפשר להמשיך ככה והכאבים יעברו? האם אנחנו מזיקות לעצמנו או שסתם מפתחות יותר מדי שריר? הרבה שאלות, אני יודעת, אבל אני ממש חייבת תשובות, אני לא רוצה להפסיק סתם. תודה אסנת

20/10/2001 | 14:06 | מאת: שי

אסנת שלום גם אני בן 30 והולך מזה שנתיים ברגל ( אני לא רופא ) לפחות 4 פעמים בשבוע לעיתים הליכה על כביש / מדרכה ( רצפה קשה ) גורם מעט לכאבים בברכיים לא לשווא ממליצים לאנשים שרצים - לרוץ על אדמה ולא אספלט . שנית בדקי את הנעליים שלך אני אישית החלפתי יותר מ- 3 זוגות נעליים עד שמצאתי נעל שיודעת לבלום היטב את אפקט ההליכה על מצע קשה . העובדה שלשתיכם כואב מרמזת שהבעיה לא רק אצלך , נסו להוריד מעט את קצב ההליכה אבל המלצתי לא להפסיק בדקי האם את "טורקת " את רגליך ברצפה בעת ההליכה אם כן אז זוהי התשובה בהצלחה

27/10/2001 | 14:26 | מאת: אדי מלמד

כאבי הרגליים הינם תוצאה כנראה של הליכה לא נכונה בתחילה. 1. יש לנעול נעליים מתאימות להליכה 2. יש ללכת ולא לנעול וליישר את הברך בהליכה אלא להעביר משקל מצד אל צד. 3. יש לבצע חימום ומתיחות בתחילה וגם בסוף. 3 פעמים בשבוע הינו מצב מצויין וטוב בהחלט ואל תתייאשו קצב דופק פעילות שלכם לשריפת שומן צריך להיות 125-135 לדקה ולא יותר בברכת הספורט

27/10/2001 | 22:10 | מאת: אסנת

אדי תודה. לא רוצה לנדנד, אבל לא ענית על השאלה הכי חשובה: אני יודעת ששלוש פעמים בשבוע זה אחלה, השאלה היא האם יותר משלוש זה מזיק, מועיל, או סתם לא משמעותי? תודה

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה