כפיפות בטן לאחר קיסרי

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/09/2001 | 23:35 | מאת: רוזה

שלום רב, בשנתיים האחרונות הייתי בשני הריונות...האחרון הסתיים בניתוח קיסרי. אולי מיותר לפרט כי אני מרגישה "סמרטוט"... שאלותי הן: האם כפיפות בטן "אגרסיביות" עלולות "לפתוח" את התפרים (הפנימיים ואלו של דופן הבטן)? נהגתי בעבר לעשות כפיפות בטן כמו "עטלף" - כאשר הרגליים נתפסו במוט והרמתי את עצמי כלפי מעלה - האם אוכל (פיסית) - לשוב לכך? היום אני חמישה שבועות לאחר הלידה והתחלתי ללכת לשם הכושר ואולם - לאחר שלושה ימים בהם הלכתי כל יום כ20 דקות הליכה מהירה "התפרקתי" - האם התחלתי מוקדם מדי או לא התחלתי נכון? האם תוכל לייעץ לי - ואנא לא את הקלטות להתעמלות כי איני טיפוס שיתעמל בבית מול הטלויזיה - תודה ושנה טובה רוזה

02/10/2001 | 10:07 | מאת: אדי מלמד

רוזה, פרק הזמן בו נהוג להתחיל להתעמל לאחר ניתוח קיסרי הוא 3 חודשים. והיה והתחלת להתעמל בהליכה אנא עשי זאת במדורג לדוגמא בהליכתך יש להוסיף מספר דקות בכל פעם ולהתחיל מנמוך ולא לעשות הרבה וזאת למרות שאת מסוגלת. יש להבין כי גופך עבר טראומה והוא מרפא את עצמו וזהו תהליך אשר לוקח זמן. עבודת בטן - את יכולה להתחיל בכיווצי בטנך והרפייתם - לאחר מכן בשכיבה יש להניח את ידייך בקרבת אוזנייך ולהתקפל כמו כדור לכיוון הרגליים (אין לנתק כמעט את הכתפיים מן המזרן ואין למהר בתרגיל זה וכן הלאה. המלצתי היא להירשם לחדר כושר או לשכור למספר פעמים מאמן כושר אישי אשר ינחה וידריך אותך צעד אחר צעד. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה