צריכת חמצן מרבית ע״י שעון אייפון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/11/2020 | 19:11 | מאת: עדי

שלום רציתי לדעת מה משמעות מדידת vo2 מקסימלי ע״י שעון אייפון האם המדידה אמינה למיטב ידיעתכם ומה זה אומר אם הנתון יורד בעקביות? תודה

עדי שלום, VO2 מקסימום זו מדידת הספק כושר אירובי ונעשית רק במעבדה. מדידה משעון אינה מדויקת. ניתן לשפר צח"מ אך זה תלוי במשתנים רבים כולל גנטיים. לשאלתך - לא ניתן לענות על כך מבלי : 1. למדוד במדויק 2. לדעת מהי תכנית האימון / וותק אימונים/ תדירות אימונים / עצימות אימונים.... למה ההתייחסות לנתון זה חשובה לך? הנתון חשוב יותר לספורטאים . בהצלחה אורי

01/12/2020 | 10:45 | מאת: עדי

תודה רבה על תשובתך אני לא ספורטאית אבל צועדת כל יום ועושה פילטיס פעמיים בשבוע. מאז שקיבלתי שעון הטריד אותי לראות שנתון הצח״מ יורד בעקביות כל יום. לכן רציתי להבין את משמעותו והאם עלי לעשות משהו בעניין. תודה! עדי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה