שאלה לגבי קוביות בבטן והקשר לשומן בטני

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/07/2020 | 10:45 | מאת: עודד

שלום! שאלה שמעסיקה אותי כבר זמן. בחור צעיר שנוהג לעשות התעמלות מזרן בבית 3 פעמים בשבוע (כבר שנה בערך), ואני עובד חזק מאוד על שרירי הבטן. יחד עם זאת אני רזה ויש לי כמות לא קטנה של שומן בטני. שאלתי היא כזאת: האם כנראה שקיימים לי קוביות בבטן, אבל השומן הבטני מסתיר אותם? או לחילופין - האם מדובר ב"טרייד-אוף", שהיעלמות השומן הבטני הזה תגרום להיווצרות הקוביות? כמו שניתן להבין, אני רוצה שיראו קוביות בבטן... אשמח לתובנות חכמות בנושא, אני מבולבל :) תודה! עודד

עודד שלום, אכן לכל אחד יש "קוביות" בבטן . הסיבה שלא רואים אותם אצל כולם נובעת, כפי שציינת, מהסתרה של שכבת השומן. שומן אינו הופך לשריר וההפך , לכן העלמות השומן לא תיצור שריר ( קוביות) אלא תחשוף את הקוביות . בנוסף יש כמובן את הגנטיקה. שורה סופית - אם ברצונך לראות קוביות עליך להתמקד : 1. תזונה, כלומר גרעון קלורי ( ולא משנה אם אתה רזה, בכדי להוריד שומן צריך גרעון) 2. אימונים . זה עדיין לא מבטיח ריבועים ( גנטיקה) בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה