יתרונות של הליכה ספורטיבית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/05/2020 | 00:20 | מאת: שמי

אני בת 40 ובריאה, אבל יושבת לאורך היום (כ12 שעות). בשבועיים האחרונים התחלתי לעשות הליכות בפארק הסמוך לביתי. התחלתי עם עשרים דקות הליכה, הכפלתי לארבעים דקות, ובימים האחרונים אני הולכת שעתיים ביום. שעה בבוקר ושעה בערב. מאז שהתחלתי עם ההליכות אני מרגישה שיפור אדיר בגוף ובנפש. שאלותיי - בעבר עשיתי הליכות של שעה ביום ואז מאמן כושר צעיר אמר לי שאין ערך להליכה בגילי הצעיר אלא רק לריצה, אז הפסקתי עם זה בכלל, כי אני לא יכולה לרוץ. זה עושה לי רע ותחושה של רצון להקיא. האם באמת אין ערך רב להליכה יומיומית לעומת ריצה? דבר שני, מה משך הזמן האפקטיבי של הליכה מדי יום? האם שעתיים זה מוגזם? האם טוב לפצל וללכת שעה ביום שעה בערב או עדיף הכול בבת אחת? דבר אחרון, קראתי בעבר על ספורטאים מקצועיים גמלאים שבדיקה רפואית הראתה שיש להם תאי גוף צעירים בכ30-40 שנה מגילם, זה יכול להיות? האם גם הליכה יומיומית של שעה שעתיים יכולה לעזור להילחם בזיקנה ולפתח תאי גוף צעירים?

שמי שלום, ראשית ברכות על ההחלטה ויישומה. לשאלותיך: 1. "...אמר לי שאין ערך להליכה בגילי הצעיר אלא רק לריצה"... תשובה - פשוט לא נכון. הליכה וודאי שמועילה ומשפרת את היכולות האירוביות ( כפי שאת חווה). בנוסף גם בהליכה ניתן להעלות את עצימות האימון ( מניח שכוונת המאמן הייתה שהליכה זו פעילות בעצימות נמוכה) ע"י הגברת קצב ההליכה . 2. " מה משך הזמן האפקטיבי של הליכה מדי יום?" תשובה - ההמלצה היא לאימון במשך של בין 40 ל 60 דקות. לפחות 3 פעמים בשבוע . לשאלתך בהחלט ניתן לפצל אימון לפעמיים ביום . מה עדיף? מה שנוח לך. 3. "קראתי בעבר על ספורטאים מקצועיים....." תשובה - לא מכיר מחקר שכזה. חשוב להבין שלפעילות גופנית יתרונות רבים כל עוד עושים אותה!!! כך שגם ספורטאי אם הפסיק להתאמן גם הוא "יפסיד" את יתרונות הפעילות. הערה - על פי תיאורך כל הפעילות שלך ממוקדת בפעילות אירובית ( הליכה). ממליץ לשלב בתכנית שלך גם אימוני כוח העשויים לחזק , לשפר תפקוד תנועתי, גמישות... ממליץ להמיר 2 אימוני הליכה באימוני כוח , רצוי שאימוני הכוח יהיו בהפרש של 48 עד 72 שעות בין אימון כוח לשני. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה