על הקשר שבין הזעה וכושר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/10/2019 | 16:43 | מאת: נתנאל

היי, מסקרן אותי להבין את הקשר שבין רמת ההזעה (מהירות הגעתה, כמות ההזעה, אזורי הזעה) לבין כושרו של האדם וכיצד משפיעה רמת הכושר על אופן ההזעה. ידוע שהזעה היא אחת מהדרכים של הגוף לסלק חום ולשמור על טמפרטורת הגוף תקינה. אדם בכושר מצוין יזיע יותר או פחות *בהשוואה לעצמו* כשהוא פחות בכושר? איך למעשה משפיע הכושר הגופני על הזיעה? והאם יש קשר בין כושר אירובי לכושר אנאירובי בהשפעה על רמות ההזעה? תודה על כל תשובה מלמדת, נתנאל

נתנאל שלום, אכן כפי שציינת ההזעהנועדה לצנן את הגוף ( תהליך נידופה הוא שמצנן את הגוף). בגדול בלוטות ההזעה מחולקות ל 2 אלו שמטרתן צינון הגוף ( בלוטות אקריניות) והן מפוזרות בכל הגוף. והסוג השני שמופעל במצבי לחץ, התרגשות... ( בלוטות אפןקריניות) והן נמצאות בבית השחי, מפשעה, פי הטבעת והתבור. ( שריד אבלוצוני - מטרת בלוטות אלו היה להרחיק מינים אחרים באמצעות הריח ו/או לגרום למשיכת המין השני). לשאלתך בלוטות ההזעה מגיבות לרמת המאמץ ( יש כמובן הבדלים גנטיים בין אנשים) ולכן אדם מאומן יתאמץ פחות בהשוואה לאדם לא מאומן וכתוצאה מכך יזיע פחות - אבל אם שניהם יתאמצו במידה שווה ( "התוצר כמובן יהיה שונה) אזי שניהם יזיעו במידה דומה , ( סוביקטבית) בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה