משקל ביתי למדידת אחוזי שומן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

01/09/2019 | 13:26 | מאת: עדי

הי, רציתי לדעת, קניתי משקל של חברת מדיק ספא שאמור להראות את אחוזי השומן והשריר וכו' שיש בגוף. אחרי שקניתי וקראת באינטרנט הבנתי שזה בכלל לא הגיוני שמשקל ביתי יכול להראות את הנתונים האלה ובכל זאת שאלה כללית: אם אני ועוד חברה ששתינו אותו גיל גובה ומשקל ומבנה גוף נעלה על המשקל -הנתונים שלנו יהיו זהים ? מבחינת שומנים, שרירים וכו'? זה פשוט נוסחה שהמשקל מחשב במשקלים הבייתים כמו שקניתי? אודה להבהרה בנושא.. תודה!

עדי שלום, אכן משקלים אלו רחוקים מלהיות מדויקים בהיבט של % שומן ומסת שריר. לשאלתך - מניח שהנתונים לא יהיו שווים כי אתן אינכן דומות. המכשיר אינו עובד רק על נוסחאות , אלא גם על מדידת רמת המים ( המושפעת ממסת השריר) אבל כפי שציינתי רמת הדיוק נמוכה . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה