שיפור תפקוד הריאות בכושר גופני.

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/12/2018 | 15:38 | מאת: ירין

אני בן 54, עוסק רבות בספורט. מעולם לא עישנתי. אימי הייתה מעשנת כבדה. כבר בילדותי טענו הרופאים כי נפח ריאותיי קטן יחסית, סבלתי רבות מדלקות ריאה עד בגרותי. כיום אני מרגיש את הבעיה במיוחד כשאני מבצע אימוני צלילה חופשית בבריכה אבל גם בריצה ואופניים. אני יודע בביטחון שהריאות מגבילות אותי. הריאות עצמו נבדקו לפני חצי שנה והכל בסדר מבחינה רפואית. האם יש דרך, גם בגילי ,לשפר את תפקוד הריאות, את נפחן? תודה מראש.

ירין שלום, לא בהתמחותי, ממליץ להתייעץ עם מומחה ריאות. ( לא רק לגבי תפקודם אלא גם כיצד לשפר נפח , אם ניתן) לשאלתך - ולמיטב ידעתי ( הדל בנושא)ישנם מספר דברים שניתן לעשות : 1. שימוש במכשור כגון ספירומטר 2. ניפוח בלונים. 3. תרגילי נשימה. כל אלו יש לעשות בתדירות מתאימה , מספר חזרות, ובעצימות נכונה, כמו כל תרגול אחר. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה