חתירת קייקים ימיים שבועית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/05/2018 | 11:24 | מאת: עמי

אני בן 74 וחותר כבר 18 שנה בקייקים ימיים, שתי חתירות בשבוע, שעה וחצי כל אחת בחתירה פועלים בעיקר שרירי הבטן והגב, כאשר בכל אימון חתירה יש אלפי תנועות ימינה ושמאלה של הגב. בחדשים האחרונים סובל מכאבי גב ובצילום מצאו בלטים ובקע בחוליות גב תחתון. שאלתי - כשיעבור כאב הגב האם לחזור לחתירה או שזו פעילות לא טובה לגב ? תודה

עמי שלום, לא ניתן לענות תשובה מדויקת. לכאבי גב סיבות רבות ולא ברור כמה זמן יש לך את הבלטים, בהחלט יכול להיות שהם חלק מהכאב אך לא בטוח שרק הם. לשאלתך - מאחר ואתה / גופך מנוסה בחתירה וכנראה שאתה אוהב זאת בהחלט הייתי נותן לזה צאמס נוסף. רק לעשות זאת בצורה מאד מדורגת , להתחיל בפחות זמן ובעצימות ( מהירות) נמוכה יותר , לא להתפתות לחזור מהר מדי. בנתיים ממליץ להתייעץ עם פיזיוטרפיסט לגבי תרגילים כולל תרגילי כוח וגמישות. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה