פחמימות מלאות בתקופת אימון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/10/2017 | 00:42 | מאת: רותם

אני מתאמן בחדר כושר וכעת בתקופה של עלייה במסה. מקפיד על מאזן קלוריות חיובי. בתפריט שלי יש 5 ארוחות, כאשר צריכת הפחמימות העיקרית בכל ארוחה נראית כך: ארוחה ראשונה- 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה ארוחה שנייה- אורז ארוחה שלישית - 4 פרוסות לחם מחיטה מלאה ופירכיות אורז ארוחה רביעית- כוסמת ארוחה חמישית- כוסמת/אורז כמובן שבכל ארוחה יש גם מקורות נוספים של פחמימות שאני אוכל (למשל פירות וירקות) וחלבונים שאותם לא הכללתי- מה שציינתי כאן זה רק את המקורות העיקריים לצריכת הפחמימות שלי במהלך היום. השאלה שלי היא האם כדאי להמיר את האורז והכוסמת לכאלה שמכילים פחמימות מלאות (כרגע אלה אורז וכוסמת פשוטים)? הדבר הזה יגרום לכך שרוב מקורות הפחמימות שלי יהיו פחמימות מלאות, לא יודע אם זה מומלץ והאם יש טעם בזה.

רותם שלום, יתרון הפחמימות המלאות הוא בסיבים התזונתיים. בהחלט מומלץ. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה