האם עודף חלבונים מסוכן? אכלתי בבוקר היום לפחות 100 גרם חלבון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

02/10/2017 | 09:34 | מאת: סימה

אכלתי בבוקר: סלט ירקות - עגבנייה ומלפפון, קופסת טונה במים , ביצה קשה, קופסה שלמה קוטג' 250 גרם 5% שומן, קופסא שלמה סימפוניה 200 גרם 5% שומן, 250 גרם ריקוטה 5% שומן, 100 גרם טחינה גולמית, 100 גרם ממרח שקדים, דבש, חטיף ערגליות, 200 מ"ל אייס קפה , 2 בננות גדולות, 2 תמרים. לפי החישוב יצא הכל בערך 100 גרם חלבון. האם אני אשמין מכך? מה לא אכלתי בסדר בארוחת הבוקר היום?

סימה שלום, השמנה תגרם כתוצאה ממאזן קלורי חיובי כלומר אוכלים יותר ממה שמוציאים. מארוחה אחת לא משמינים, אבל לעתים ניתן להקיש מארוחה אחת על תבניות התנהגותיות לגבי תזונה, לכן אם חשוב לך לשמר את משקלך או לרדת מומלץ להתייעץ עם תזונאי. לשאלתך לגבי עודף חלבונים - במידה וצורכים לאורך זמן כמות גדולה מדי של חלבונים אכן עלול להיווצר עומס על הכליות , אך מפעם אחת או מספר פעמים בודד אין חשש. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה