החלפת אימונים לאחר שנה של אימונים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

31/08/2017 | 15:13 | מאת: יצחק

אני בן 60 , מתאמן מזה כשנה שלוש פעמים בשבוע בחדר כושר. חצי שעה אירובי ועוד כשעה משקלות והתנגדות . כל הזמן אותם תרגילים האם יש צורך להחליף את התרגילים כדי להתקדם? יש לציין ,שאחת לשלושה חודשים מעלה משקלים באימון?

יצחק שלום, כן בהחלט מומלץ לשנות תרגילים לאחר תקופה. ( גם בפעילות האירובית) ציין איזה תרגילים אתה עושה ואשמח לחזור אליך. בהצלחה אורי

08/09/2017 | 08:42 | מאת: יצחק

פרט כאן את שאלתך למומחה אני מתאמן חצי שעה על אליפטיקל . אח"כ עושה בטן פנטק כפיפות מרפקים פולי עליון מכשירי כושר לגב דחיקות חזה עם מוט בשיפוע 60 ק"ג ואחר כך משקולות חופשיות תרגיל שווי משקל על פיתה תודה מראש . בהזדמנות זאת אני חייב לצין את רמתו הגבוהה של הפורום הזה שעזר לי אינספור פעמים בעבר

יצחק שלום, ממליץ לשנות או/ ו להוסיף עליות מתח, או בעזרת גומייה או על גרביטון. לגבי תרגילי חזה ממליץ לשנות את המוט משיפוע לשטוח. מה לגבי תרגילי רגליים? בהצלחה אורי

09/09/2017 | 15:37 | מאת: יצחק

לצערי סובל מבעיות ברכיים ( אני מורה לשל"ח במקצועי ) האם יש תרגיל כלשהו בחדר כושר שלא פוגע בסחוסי רגליים ?

יצחק שלום, קשה לענות. בגדול גם כאשר סחוסי הרגליים פגועים מומלץ לבצע תרגילי רגליים, ברור שיש לבחון כל מקרה לגופו. תרגילים כמו סקווטים , לאנגים.. במידה והם לא מעלים את סף הכאב בהחלט מומלץ לשלבם, כמובן במינון ועצימות תואמים. שווה להתייעץ עם פיזיוטרפיסט. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה