האם כל הקלוריות זהות?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/08/2017 | 08:57 | מאת: איציק

שלום רב שאלה שמענינת אותי..האם כל הקלוריות משמינות באותו מידה? סתם דוגמא למשל אם אצרוך אלכוהול בכמות יומית של 3000 קלוריות או אם אצרוך סלטים ב3000 קלוריות [ ולא אעשה שום ספורט] אשמין באותו מידה?...אני יעלה אותו משקל בקילו? תודה רבה על תשובתך

איציק שלום, תאורטית כן. צריכה זהה של קלוריות ( ללא קשר למקור) בהנחה שהצריכה גדולה מההוצאה העלייה במשקל תהיה זהה. אבל ברור ש 3 חפיסות שוקולד ביום ( כ 1500 קלוריות) לא תשבענה את האוכל וקרוב לוודאי שהוא יוסיף מאכלים נוספים. לאחרונה נעשו מספר מחקרים הטוענים כי למקור הקלוריה כן משפיע בצורה שונה על עלייה במשקל. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה