תוספי תזונה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

31/07/2001 | 20:35 | מאת: זיו

שלום ברצוני לשאול האם תוספיי תזונה (לפיתוח גוף חלבונים ואבקות)בריאים וממולצים? תודה זיו הרשקובץ

02/08/2001 | 17:35 | מאת: אורן

זיו שלום, תוספי תזונה מתחלקים בכלליות ל-2 קבוצות עיקריות: צוברי-משקל (WEIGHT GAINERS ) וחלבונים (PROTEINS ). (לא מדובר בתוספים המגבירים אנרגיה באימון או בחומרים כגון הורמונים וממריצים-במידה ואתה שואל על תזונה) גוף שמתאמן שורף אנרגיה (קלוריות) גם לא תוך כדי אימון, ככל שהגוף גדל הוא צורך יותר אנרגיה ולו רק בשביל להתקיים. לכן כדי שהגוף יגדל, ויתפקד כרגיל בנוסף לאימון אתה צריך לאכול,לאכול הרבה,לאכול מגוון,בריא ונכון. אם לא הוא פשוט...מפרק את עצמו ומשתמש ברקמות של עצמו כדי לסנתז אותם לאנרגיה ולחומרים שחסרים לו (ככה מרזים,בהדרגה כמובן,אולם לא מגדלים שריר). הכל כמובן בהתאם לכמות,זמן ומאמץ האימונים שלך. כשתגיע למצב שבו אתה באמת צריך לאכול כמויות רציניות של אוכל (גם לקנות ולהכין אותו) תוכל להשתמש ב-WEIGHT GAINER . זוהי בדר"כ אבקה (לא תמיד זולה) להכנת משקה עתיר בקלוריות אשר מכיל גם חלבונים,ויטמינים ועוד מרכיבים שהגוף המתאמן צריך (גם חולים,ומנותחים חלשים משתמשים בו לעיתים). אפשר לקחת אותו דרך קבע בתנאי שאתה מתאמן חזק וקבוע,וגם לפני אימון (אתה תרגיש שינוי באנרגיה וביכולת שלך באימון ובפעילות אירובית). ככה אתה נמנע מלאכול כמויות גדולות,וגם מוודא שאתה מקבל כל מה שאתה צריך. רק תקפיד להשמע להוראות שעל המוצר (שיהיה מפירמה מומלצת), ובעיקר לשרוף אותו כמו שצריך (ריצות ושאר פעילות אירובית) אחרת תשמין מאוד במקומות בלתי-רצויים. חלבונים הם תוספי תזונה שנועדו לספק לגוף את חומר הביניין לשרירים ולאנרגייה להפעלתם (מלבד היותו נחוץ לבניית כל איבר בגוף) , לדעתי , כל מתאמן רציני צריך בתפריט תוסף כזה (או שיאלץ לאכול כמות רצינית של עופות ביצים וכו') . אבקת חלבון מספקת את השירות בכמות יחסית גבוהה,מרוכזת,טהורה ויעילה לספיגה בגוף. היא אמנם יקרה, אבל שווה את הכסף,כדאי לקחת אותה דרך קבע בוקר וערב,לפי מינון מומלץ,כל עוד אתה בתקופת אימונים (אולם נועדה בעיקר ללקיחה לאחר אימון). ושוב,הכל לפי יחס לכמות ואופי האימונים (למתחילים לא משתלם להשתמש בתוספים בתחילת הדרך - בעיקר אם הם דואגים לאכול מספיק,בזמן,בריא ובגיוון הנכון). לבריאות!

04/08/2001 | 10:57 | מאת: אדי מלמד

אני מקבל את דברי אורן החוסך לי תשובה, יש להשתמש בחלבון העשוי מ " מי גבינה " אשר מבחינת ערך ביולוגי הוא הטהור ביותר. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה