תוצאות של הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

02/07/2016 | 21:13 | מאת: בר

שלום, אני בן 22 וברקע יש לי פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית. בחודשיים האחרונים יש לי קשיי נשימה, הרגשה שחסר לי אוויר לעיתים תכופות במשך היום, גם במנוחה וגם במאמץ (שמתי לב שבשכיבה זה מתגבר לפעמים). לעיתים הדופק עולה גם במנוחה ל100, וכשאני יושב הוא לרוב בסביבות 70-80 אבל אם אני נעמד הוא ישר עולה ל95-100. (היו כמה מקרים שגם במנוחה מוחלטת כמו שכיבה במיטה או ישיבה הוא עלה ל90-100 באופן פתאומי) בזמן האחרון היו ימים שהדופק גם נמוך מדיי כמו 60, וגם פעם במנוחה הוא היה 53. הלחץ דם גם לעיתים גבוה ולעיתים נמוך- כשהוא גבוה הוא יכול להיות 140-145 על 70-80, וכשהוא נמוך הוא יכול להיות 110 על 54. בימים האחרונים (אחרי שעשיתי את ההולטר) אני מרגיש באמצע של החזה בערך איפה שעצם החזה כאילו שהלב קופץ לשניה ובשבריר שניה הזאת קשה לי לנשום יחד עם הרגשה שגל עולה לגרון וזה חוזר על עצמו לעיתים קרובות(לעיתים יחד עם עליה של הדופק ל90-100, לעיתים כשדופק תקין) עשיתי אקו לב שיצא תקין, ועשיתי הולטר לב שאלו הן התוצאות: סכום_פיענוח NORMAL BEAT TOTAL...: 101698 ABERRANT TOTAL......: 2473 PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.: 2334 SVTS................: COUPLETS............: TRIPLETS............: SALVOS..............: VTS.................: BRADYCARDIA.........: 6 MAXIMUM HEART RATE..: 125 MINIMUM HEART RATE..: 47 MEAN HEART RATE.....: 72 DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 104285 PAUSES..............: PACED BEATS.........: _....._הערות .משך הבדיקה: 23 שעות ו-52 דקות .(72 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 47 ל-125 לדקה (ממוצע נרשמו 6 אירועי סינוס ברדיקרדיה-עד 41 לדקה בשעה .06:49-כולם בלילה ועד 07:00 בבוקר שכיחים-סה"כ 2473 שהם VPB'S:הפרעות קצב חדריות 33 ;2.4% מהפעימות עד 201 לשעה ו-10 ביגמניות .טריגמניות. מורפולוגיה אחת דומיננטית .ללא הפרעות קצב על חדריות .ללא פאוזות או הפרעות הולכה מה התוצאות למעשה אומרות? והאם מותר לי להתאמן באימוני כוח (מתח, שכיבות סמיכה, משקולות לא כבדות- 5-10 קילו) תודה.

בר שלום, קצת קשה לתת החלטה מדויקת עם נתונים חסרים של בדיקה גופנית ואנמנזה מלאה, אולם עושה רושם שככל הנראה אין מניעה מפעילות גופנית בחדר כושר(יתרה מכך ישנו את החוק החדש של חדרי הכושר 2015 בו אתה יכול לאשר את השתתפותך) יחד עם זאת חשוב להציג את כל הנתונים לקרדיולוג ובעיקר לראות מהיכן מגיעים ה VPB'S שלך כדי לשלול מחלות לב ספציפיות העלולות למנוע סוגים מסוימים של ספורט תחרותי בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים