Vsd

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

16/10/2015 | 20:10 | מאת: ולא

שלום, יש לי ילד בן שבוע, במהלך ההריון בסקירה המוקדמת הרופא הודיע לנו על חשד לקשת אאורטה ימנית וכשעשינו א.ק.ג שללו את החשד לקשת אאורטה ימנית אבל התברר שיש vsd קטן , כשהתינוק נולד עשינו לו אקו לב שבו התברר שיש vsd ממברנלי בגודל בינוני וגם קשת אאורטה ימנית.. יש לי כמה שאלות: 1_האם צריך להתייחס לתינוק בצורה מסוימת?? 2_ הוא נרדם די הרבה במהלך ההנקה ואז כל פעם הוא יונק לתקופה קצרה חשוב מתעורר לינוק האם זה אומר שההנקה מקשה עליו?..היום הדאיג אותי שהוא ישן לפרקי זמן ארוכים בין 2.5 לשלוש שעות האם זה אומר שהוא חלש? 3_ האם יש סיכוי שהחור ייסגר לבד או שייצטרך ניתוח כי הבנתי שחור ממברנלי האחוז שייסגר לבד הוא נמוך יותר..ממוסקלרי. 4_ איך אני יודעת אם זה משפיע על התינוק?? 5_ האם יש השפעה קלינית לקשת אאורטה ימנית ? בידיעה שאמרו לנו שהקשת עצמה תקינה. תודה רבה

שלום רב, מתנצל על העיכוב בתשובה, חסר הרבה מאד נתונים מכדי לתת תשובות יותר חד משמעיות,אולם אין זה המקום לכך. בכל אופן 1. VSD ממברנוטי בינוני יכול להוביל לסמני אי ספיקה בשבועות הראשונים לאחר הלידה(למרות שלא חייב) סמני אי הספיקה יכולים להתבטא בקשיי אכילה, חוסר שגשוג והתנשמות 2. הפגם יכול להסגר לבד אולם גם ישנה אפשרות שלא ואז יזדקק לניתוח לתיקון 3.קשת אאורטה ימנית או שמאלית לא אמורה להשפיע על הנושא השורה התחתונה היא שהדבר החשוב ביותר הוא המעקב הקרדיולוגי אצל מומחה בקרדיולוגית ילדים,סביר להניח שאת נמצאת במעקב כזה. אם לא חשוב לפנות במהרה ולהיוועץ. בברכה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים